A belvárosi önkormányzat a Buddha Bar hotel ügyvezetőinek is lepasszolt egy nagy ingatlant áron alul, pályázat nélkül

bűnügy
2015 november 02., 13:04
comments 270

Jóérzésű ember már képtelen nyugodtan, normális pulzussal nézni, ahogyan az V. kerületi önkormányzat gőzerővel adogatja el az ingatlanjait, természetesen áron alul. Ezt ugye már a jogi keretek betartásával is megtehetik, nem kell hozzá más, mint egy értékbecslő, aki a piaci árnál olcsóbbra taksálja az adott ingatlant. Sőt, a belvárosi önkormányzat elfogadta ezt a rendeletet is, ami lehetővé teszi, hogy ha az eladandó ingatlant egy évnél régebben bérli valaki, akkor annak

elővásárlási joga van a becsült ár 70 százalékán.

Abból is lehet tudni, hogy Magyarország nem normális ország, hogy egy normális országban egy ilyen rendelet után azonnal feloszlatnák az adott önkormányzatot, és megszállnák az önkormányzat hivatalát rosszabbik esetben a nyomozók, jobbik esetben pedig az elmeorvosi szakértők. Ez a rendelet ugyanis azt foglalja jogszabályba, hogy az önkormányzat - az emberi logikával teljesen ellentétesen - úgy játszhasson ki önkormányzati vagyont magánkezekbe, hogy azon még bukik is.

Az önkormányzat most is elemében volt: lepasszoltak egy csomó lakást. Ide kattintva meg lehet nézni, hogy melyiket kinek és mennyiért.

A Petőfi Sándor utca 3. szám alatt például kevesebb, mint 93 millióért vihet el egy 357 négyzetméteres ingatlant a Belvárosi Üzlet Ingatlanhasznosító Kft. Na, de kik állnak a cég mögött? Szinte lehetetlen kitalálni: az Opten szerint Berta Béláné mellett benne van a cégben Zuhair Awad és Sameer Hamdan is.

Ők a Buddha Bar hotelt üzemeltető cégcsoport ügyvezetői.

Ők vették meg tavaly a Párisi Udvart is 2,1 milliárdért.

De vannak még ezen kívül is remek dolgok: a Collina DM Kft. meditációs központot nyithat az Alkotmány utcában áron alul és pályázat nélkül megszerzett 840 négyzetméteres ingatlanban. Ezen az adásvételen Juhász Péter, az Együtt belvárosi képviselője szerint 60 milliót vesztett az V. kerületi önkormányzat.

Az önkormányzatnak gyakran dolgozó ügyvéd, Sándor Sz. Zsolt sem maradt az ú szélén, ügyvédi irodája a Deák téren, a Metró kijáratnál vett meg egy 237 négyzetméteres irodát 79 millióért, azaz 330 ezres négyzetméteráron. Juhász szerint ez a piaci ár fele/harmada, legalábbis arrafelé az ingatlanok négyzetméterárai a piaci ingatlanhirdetésekben sokkal-sokkal magasabbak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.