Megszűnt a szerb állami hírügynökség?

Tbg
Média
2015 november 03., 21:59
comments 60

Október 31-ével hivatalosan is megszűnt a Tanjug szerb állami hírügynökség, a dolgozók még a hó végéig végzik munkájukat, addig végkielégítésüket is kézhez kapják, írta kedd este honlapján a Danas című szerbiai napilap.

A hírügynökség körülbelül 180 dolgozója vált állástalanná.

A Danas olyan információkat is szerzett, amelyek szerint a kormány egy kisebb hírügynökséget hozna létre.

A tájékoztatási minisztérium nem közölte a lappal, hogy miért szűnik meg a Tanjug anélkül, hogy a privatizációs folyamat során az ott dolgozóknak is felajánlották volna a cég részvényeit.

A 72 éves Tanjug állami hírügynökség 100 százalékát kínálta eladásra az állam, és 760 ezer euróért lehetett volna megvásárolni, jelentkező azonban nem akadt.

A belgrádi parlament júniusban fogadta el a médiaprivatizációról szóló törvény módosítását, amelynek értelmében az állami kézben lévő sajtóorgánumokat október 31-ig privatizálni kell.

A 73 privatizációra váró médium közül a határidő lejártáig 36-ot vásároltak meg, a többi esetében a vállalat részvényeit az ott dolgozóknak kínálják fel, amennyiben viszont nekik nem kell, a sajtóorgánumot megszüntetik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.