Újabb trafikos nyert pert a magyar állam ellen Strasbourgban

jog
2015 november 03., 12:42
comments 272

Húszezer eurós kártérítést ítélt meg egy magyar trafikosnak a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága, miután immár a második esetben megállapította, hogy a magyar állam megsértette a magántulajdonhoz való jogot, amikor 2013-ban visszavonta a trafikengedélyeket. A kártérítésen kívül a magyar államnak kell fizetnie a 3800 eurós perköltséget is. 

Korábban egy volt soproni trafikos, Vékony László is nyert pert ugyanebben az ügyben Strasbourgban, neki 21 ezer eurós kártérítést ítélt meg az európai bíróság. 

(Nol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.