A belügy törvényt módosítana, hogy kötelezővé tehessék az újságoknak a titkosszolgák foglalkoztatását

Média
2015 november 04., 10:39
comments 863

A jövőben kötelezni lehetne a tartalomszolgáltatókat, hogy felvegyék dolgozni a nemzetbiztonsági szolgálat munkatársát

- ez is benne van a törvénymódosításban, amit Pintér Sándor belügyminiszter nyújtott be, és az Index szúrt ki.

Alapvetően arról szól a javaslat, hogy mindenféle kiemelten fontos kormányzati szervhez beülhessenek (nyilván fedésben) a titkosszolgálatok.

Mondjuk a Paksi Atomerőműbe.

És itt van egy felsorolásban "elrejtve", hogy a tartalomszolgáltatókhoz, szóval újságokhoz, tévékhez, internetes portálokhoz is küldhetne ilyen embereket dolgozni a nemzetbiztonsági szolgálatok főigazgatója. És ha küldene, akkor fel kellene venni az újságnak.

A módosításba az is bele van írva, hogy csak hozzáértő, az "alkalmazási feltételeknek egyébként megfelelő" embert küldhetnek, de szerintem itt a 444-ben például kiszúrnánk, ha Kardos vezérigazgató egyik napról a másikra beállítana egy 46 éves, Kovács Imre zászlós nevű emberrel, akiről korábban még egyikünk sem hallott. Mondjuk eleinte szórakoztató lenne, az biztos.

A belügy egyébként az Index megkeresésére nem cáfolta, hogy ilyen értelmezése lehet a javaslatnak. Mondjuk az mondták, hogy még lehet, hogy majd módosítják a módosítást.

A törvény indoklása egyébként meglepően őszinte.

"a hírközlési és postai szolgáltató piac liberalizációjával egyre bővül az a szolgáltatói kör, amelynek tevékenysége kapcsolódhat a nemzetbiztonsági szolgálatok tevékenységének naprakész ellátásához."

Márpedig ha valami kapcsolódhat a nemzetbiztonsághoz, arra oda kell figyelni, akkor oda embert kell küldeni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.