Amerika drogellenes hatóságának új elnöke szerint az orvosi marihuána „egy vicc”

2015 november 5., csütörtök 17:07
111

Amikor a DEA (Drug Enforcement Administration, azaz Kábítószer-ellenes Hivatal) új vezetőjét Barack Obama elnök beiktatta, az amerikai kábítószerreformerek új irányvonalban reménykedtek, tekintve, hogy sorra legalizálják a marihuánát az amerikai államokban.

Chuck Rosenberg 2007-ben (Fotó: Alex Wong / Getty Images)

Ehhez képest Chuck Rosenberg igazi keményvonalas drogüldöző, de olyan szinten, hogy először alig akarta elismerni, hogy a marihuána biztonságosabb drog, mint a heroin, legújabban pedig azt mondta, hogy az orvosi marihuána „egy vicc”.

A tudomány válasza: nem, nem az.

Egyre több kiterjedt kutatás veszi védelmébe az orvosi marihuánát. A marihuána (amellett, hogy nyilván vannak veszélyei is) segít azoknak, akiknek krónikus fájdalmuk van, és a használata csökkenti a gyógyszertúladagolásos elhalálozások számát is. Azokban az államokban pedig, ahol legális orvosi marihuánát felírni, nemcsak a gyógyszertúladagolás kevesebb, de az addiktológiára is kevesebben kerülnek be. (Vox)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt