Amerika drogellenes hatóságának új elnöke szerint az orvosi marihuána „egy vicc”

külföld
2015 november 05., 17:07
comments 111

Amikor a DEA (Drug Enforcement Administration, azaz Kábítószer-ellenes Hivatal) új vezetőjét Barack Obama elnök beiktatta, az amerikai kábítószerreformerek új irányvonalban reménykedtek, tekintve, hogy sorra legalizálják a marihuánát az amerikai államokban.

photo_camera Chuck Rosenberg 2007-ben (Fotó: Alex Wong / Getty Images)

Ehhez képest Chuck Rosenberg igazi keményvonalas drogüldöző, de olyan szinten, hogy először alig akarta elismerni, hogy a marihuána biztonságosabb drog, mint a heroin, legújabban pedig azt mondta, hogy az orvosi marihuána „egy vicc”.

A tudomány válasza: nem, nem az.

Egyre több kiterjedt kutatás veszi védelmébe az orvosi marihuánát. A marihuána (amellett, hogy nyilván vannak veszélyei is) segít azoknak, akiknek krónikus fájdalmuk van, és a használata csökkenti a gyógyszertúladagolásos elhalálozások számát is. Azokban az államokban pedig, ahol legális orvosi marihuánát felírni, nemcsak a gyógyszertúladagolás kevesebb, de az addiktológiára is kevesebben kerülnek be. (Vox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.