250 ezer szíriai menekült jönne az EU-ba Jordániából

migráció
2015 november 08., 19:50
comments 249

A Jordániában lévő 1 millió szíriai menekült közül minden negyedik azt mondja, hogy az egyre rosszabb ellátás és a végeláthatatlan szíriai háború miatt, illetve a már itt lévő rokonaik és barátaik hívására Törökországon át embercsempészek segítségével Európába jönne.

Az ENSZ helyi képviselője szerint részben az elkeseredettség, részben az bírja rá őket a távozásra, hogy úgy érzik, Európa még sosem volt ilyen befogadó.

Az ENSZ nemrég kénytelen volt visszavágni az ellátási adagokat az egyre kevesebb felajánlás miatt. Sok menekült kénytelen illegálisan munkát vállalni, de ha elkapják őket, akkor egy félreeső menekülttáborba vihetik, börtönbe zárhatják, vagy visszatoloncolhatják őket Szíriába.

Rengetegen állnak sorba Jordánia fővárosában, Ammánban a szíriai nagykövetség előtt, hogy szír útlevelet kaphassanak, és elindulhassanak nyugatra. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.