Az amerikai védelmi miniszter szerint Oroszország és Kína, ha tudná, felborítaná a világ mostani rendjét

külföld
2015 november 08., 07:20
comments 206

Ashley Carter amerikai védelmi miniszter szerint Oroszország

"kihívóan viselkedik a tengereken, a levegőben, az űrben és a kibertérben is".

A miniszter arról sincs meggyőzve, hogy az oroszok tartózkodnának az atomfegyverek bevetésétől. "Mi nem akarunk hideg, még kevésbé forró háborút Oroszországgal, de senkinek se legyenek kétségei afelől, hogy megvédjük érdekeinket, szövetségeseinket és a nemzetközi rendet" - mondta a szokatlanul kemény nyilatkozatában, amiben Kínára is kitért.

Kínának azt üzente, hogy az Egyesült Államok folytatja a tengerek szabad hajózhatóságát demonstráló flottafelvonulásait a dél-kínai-tengeren, ahol Kína mesterséges szigetek építésével próbálja kiterjeszteni fennhatóságát.

Carter szerint "sem Oroszország, sem Kína nem képes felborítani a nemzetközi rendet, de próbálkozik vele". (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.