Miközben a britek még mindig BORZALMAKAT élnek át, a magyarok már megmenekültek Sarm-es-Sejkből!

külföld
2015 november 09., 12:06

A Blikk beszámolója szerint a megkönnyebüléstől könnybe lábadt szemmel szorították magukhoz régen látott szeretteiket a magyarok, akik ugyan több, mint másfél órás késéssel, de vasárnap koraéjszaka hazaérkeztek az egyiptomi Sarm-es-Sejkből, ahonnan az orosz utasszállító október 31-i felrobbanása után a múlt héten kezdték kimenekíteni a turistákat.

Miközben a magyarok némi viszontagság, pár órás reptéri várakozás után biztonságban hazaértek - Oroszország pedig szombaton 24 óra alatt 11 ezer oroszt menekített ki különgépekkel -, britek ezrei még mindig Sarm-es-Sejk rabjai, ha egyáltalán ez a túlzónak ható állítás elég érzékletes azoknak a

borzalmaknak

a leírására, amit meg kell szenvedniük.

"Brit családok ragadtak csótányokkal teli, koszos hotelekben, miközben az oroszokat hazareptetik" - kezdi drámai beszámolóját a nagy szavakkal sosem spóroló Daily Mail.

"Még a telepített idegenvezetőnk is azt ajánlotta, hogy mivel terhes vagyok, ő a helyemben nem enne az ételből" - mesélte a lapnak a harminchetes terhes Lindsey Smith, aki inkább a McDonaldsból rendelt házhozszállítást, minthogy a vonzó nevű, de a Tripadvisoron 267 lehúzó kritikát kapott Continental Plaza Beach Resort konyhájáról egyen. Mondjuk ez alapján a tán még félkésznek se nevezhető talán csirkeszárny alapján ezen annyira nem vagyok meglepve:

Fotó: Lemni / Tripadvisor
photo_camera Fotó: Lemni / Tripadvisor


Pedig amúgy a felvételt készítő orosz vendég, Lenmi "Szép, de kopott szálloda" című értékelésében nem is egy vagy két csillagra, hanem háromra értékelte a helyet.

Egy másik, neve elhallgatását kérő vendég pedig azt állította, hogy egyik társuk

egy marék csótányt vitt le a recepcióra;

amit őszintén nem is értek, a horrorcsirkénél például még az is biztosan finomabb lehet. (Címlapképünkön menekítésre váró briteket láthatnak a sarm-es-sejki reptér padlóján. MTI/EPA/Háled el-Fíki)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.