Szabálytalanul biztatott szavazásra Király Viktor fb-oldala

ZENE
2015 november 10., 09:26
comments 189
photo_camera

Az amerikai The Voice döntőjébe jutott énekes magyar netezők szavazataira vadászott, ami ellentétes a játék szabályaival.

Gyorsan leszedték az énekes fb-oldaláról azt a posztot, ami arról informálta a rajongókat, hogy hogyan tudnak Magyarországról úgy rászavazni, hogy az Amerikából küldött szavazatnak tűnjön. A trükközésről Sixx írt ma reggel a Commentcom médiablogon, a poszt pedig pár órával később eltűnt Király fb-oldaláról.

Az amerikai The Voice szabályai sokféle módon engedélyezik a szavazást, köztük a versenyzők dalának itunes-os letöltésével, de ezekben a módokban egy közös van: csak az Egyesült Államok területéről használhatók a kiírás szerint. A leszedett fb-poszt arról tájékoztatott, hogy Magyarországról VPN alkalmazásokkal lehet szavazni.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.