Oroszország bevetette titkos csodafegyverét a Charlie Hebdo ellen

MŰVÉSZET
2015 november 12., 04:35
comments 225

Nem csitul a felháborodás Oroszországban, amiért a francia hecclap az Airbus A321-es repülő tragédiájával ízetlenkedett. 

De a legújabb fordulatra talán még a sokat látott karikaturisták sem voltak felkésztüve:

Sőt!


A sisakfejű asszony Valentina Petrenko szenátor, akivel kapcsolatban talán nem túlzás megemlíteni, hogy

ha az ember meglátja a frizuráját, elég nehezen veszi le róla a szemét. 

photo_camera Best of Petrenko, és a képek nagy része igazi is.

(Szakmai szempontból a Daily Beast 2012-ben írt az orosz politika reménytelenül nyolcvanas évekbeli hajdivatjáról, külön kiemelve Petrenkót.)

Annál, ami Petrenko fején van, már csak az a nagyobb húzás, amit a kezében tart.

A kép közelről így néz ki:

Petrenko szenátor a képet bemutató sajtótájékoztatón azt mondta, ezek a 'Hebdo szerkesztői, amint éppen a pokolban égnek. 

Ha pedig még ez sem lett volna elég, többen megjegyezték, hogy a kép egyébként lopás. De nemhogy lopás, egyenesen 2014-ből Ukrajnából származik, alkotója, Jurij Zsuravel pedig épp Viktor Janukovicsot és Vlagyimir Putyint tette a forró üstbe.

Amikor szembesítették ezzel az orosz politika női Varga Béláját, azt mondta, elismeri, hogy nem az ő képe, de azt nem, hogy Putyin lenne rajta.

Szerinte ezek csak emberek, 

akik a pokolban égnek el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.