A BKK belátta, hogy nincs rendben a jegyellenőrzési rendszere

közlekedés
2015 november 13., 14:58
comments 263

Felülvizsgálja jegyellenőrzési rendszerét a BKK, miután múlt héten a rendőrség tévedésből fogdába zárt egy nőt, akinek hamisnak nézték a bérletét az ellenőrök. A nő ellen a rendőrség hamis magánokirat felhasználása miatt indított büntetőeljárást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken közölte: a nyomozás során beszerzett bizonyítékok és az ugyanattól a szakértőtől származó két, egymásnak ellentmondó vélemény alapján az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették, és a rendőrség intézkedett a nő adatainak törléséről.

A BKK vezérigazgatója, Dabóczi Kálmán levélben kér elnézést az érintett utastól, ezen túl egy éves bérletet kínált fel neki. Bár Dabóczi szerint az ellenőrök a hatályos szabályoknak megfelelően jártak el.

A BKK úgy döntött, áttekinti a jegyellenőrzéssel és pótdíjazással kapcsolatos szabályozást. 

Megvizsgálja annak lehetőségét, hogy ha a BKK jegyellenőrei olyan jeggyel vagy bérlettel találkoznak, ami hamisnak tűnik, akkor csak a kifogásolt jegy vagy bérlet központi ellenőrzése után büntethetnének.

A cég jelezte, hogy a 2017-től fokozatosan kiépülő elektronikus jegy- és bérletrendszer oldja majd meg teljesen, mivel hordozható készülékekkel fogják ellenőrizni a jegyek és bérletek érvényességét.

Budapesti Rendőr-főkapitányság a történtek miatt fegyelmi eljárást indított. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.