A GVH közleményben üzenget a sajtónak, hogy nem a TV2 miatt vizsgálja az RTL ügyeit

Média
2015 november 13., 10:11
comments 58

Közleményt adott a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) arról, hogy már 2015. január 1. óta vizsgálja az RTL Klub reklámidő-értékesítési gyakorlatát. A hivatal arra hívja fel a figyelmet, hogy ennek semmi köze nincs ahhoz az eljáráshoz, amit a GVH a Vajna-csoport TV2-t érintő felvásárlására vonatkozóan folytat. 

photo_camera

A hivatal vezetői ehhez hozzáteszik azt is, hogy június óta zajlik egy versenyfelügyeleti eljárás is az M-RTL Zrt.-vel szemben az IKO gyártócégben szerzett irányításszerzés miatt, ami elképzelhető, hogy sérti a versenytörvény egyes kitételeit, de ennek sincs köze a TV2-üzlethez.

A közlemény teljesen nyilvánvalóan a Népszabadság azon csütörtöki cikkére reagál, amiben a lap azt írja, hogy a hivatal váratlanul "rászállt" az RTL Klubra és vizsgálni kezdte üzleti ügyeit. A Népszabadság azt is írta, hogy az elmúlt hetekben több "médiaügynökség és reklámozó kapott levelet, amelyben a hivatal a tévé fő vetélytársának árképzési módszerei, üzletpolitikája felől érdeklődik."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.