A GVH közleményben üzenget a sajtónak, hogy nem a TV2 miatt vizsgálja az RTL ügyeit

Közleményt adott a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) arról, hogy már 2015. január 1. óta vizsgálja az RTL Klub reklámidő-értékesítési gyakorlatát. A hivatal arra hívja fel a figyelmet, hogy ennek semmi köze nincs ahhoz az eljáráshoz, amit a GVH a Vajna-csoport TV2-t érintő felvásárlására vonatkozóan folytat. 

A hivatal vezetői ehhez hozzáteszik azt is, hogy június óta zajlik egy versenyfelügyeleti eljárás is az M-RTL Zrt.-vel szemben az IKO gyártócégben szerzett irányításszerzés miatt, ami elképzelhető, hogy sérti a versenytörvény egyes kitételeit, de ennek sincs köze a TV2-üzlethez.

A közlemény teljesen nyilvánvalóan a Népszabadság azon csütörtöki cikkére reagál, amiben a lap azt írja, hogy a hivatal váratlanul "rászállt" az RTL Klubra és vizsgálni kezdte üzleti ügyeit. A Népszabadság azt is írta, hogy az elmúlt hetekben több "médiaügynökség és reklámozó kapott levelet, amelyben a hivatal a tévé fő vetélytársának árképzési módszerei, üzletpolitikája felől érdeklődik."

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.