Minden klub büszke lenne arra, ha a játékosa győztes gólt lőne az elmúlt 18 év legfontosabb válogatott meccsén. A Videoton a kivétel

Bernd Storck szövetségi kapitány óriási kockázatot vállalt, amikor a kezdőcsapatba jelölte a norvégok elleni pótselejtezőn azt a Kleinheisler Lászlót, aki idén egyetlen bajnoki sem lépett még pályára. De bejött, Kleinheisler remekül játszott és győztes gólt lőtt.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Orbán Viktor kedvenc focistájának már a beválogatása is nagy meglepetés volt, miután klubja, a Videoton idén nekilátott szívatni a 21 éves játékost. Kleinheisler ugyanis nem volt hajlandó aláírni a jövőre lejáró szerződését, emiatt pedig kizárták a felnőtt csapat keretéből, de a harmadosztályú tartalékcsapatban sem léphetett pályára. Ebben a szezonban egyetlen bajnokit sem játszott, csak az utánpótlás válogatottban lépett pályára. Nem csoda, hogy amikor a 70. percben lecserélte Storck a norvégok ellen, Kleinheisler saját bevallása szerint már alig bírt lépni. 

Kleinheisler távozási szándéka Székesfehérvárról még inkább érhető a Nemzeti Sport információja alapján. Eszerint a Videoton egyszerűen nem hívta meg a játékost nyáron a bajnoki címet ünneplő bankettre. Pedig Kleinhesiler az előző szezon felét Székesfehérváron töltötte, ahol 11 meccsen két gólpasszt jegyzett, majd kölcsönadták tavasszal Felcsútra, mert nem kapott állandó játéklehetőséget a Videotonban. A Puskásban 12 meccsen öt gólpassza volt. Kleinheisler még a bajnoki aranyérmét is csak hónapokkal később kapta meg a Videotontól. Egy lengyel klub érdeklődött iránta, de a fehérváriak nem engedték el.  

Mindezek után a Videoton hogyan számolt be a válogatott meccsről, amelyiken a debütáló Kleinheisler győztes gólt lőtt? Úgy, hogy meg sem említették, hogy Kleinheisler az ő játékosuk. Valóban, sem az első, sem a második keret játékosai között nem szerepel. 

Forrás: vidi.hu

Azt viszont megemlítik, hogy Lang Ádám, a fehérvár másik játékosa végigjátszotta a meccset. A Videoton honlapja egyébként a meccs előtt interjút készített a válogatottba meghívott Lang Ádámmal és a Kovács Istvánnal is. Kleinheislerrel nem. 

A Nemzeti Sport kereste Kovács Zoltánt, a Videoton sportigazgatóját, hogy mit szól Kleinheisler tegnapi játékához, de nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.