Embercsempész helikopter zuhanhatott le a szlovák-ukrán határon

külföld
2015 november 15., 12:16
comments 73

Lezuhant egy helikopter a szlovák-ukrán határ közelében, szlovák oldalon. A roncsok között 8 holttestet találtak. Robert Kalinak szlovák belügyminiszter szerint a gép lezuhanásához az vezethetett, hogy a pilóta életveszélyes manővereket végzett annak érdekében, hogy a szlovák légvédelem radarjai ne jelezzék a helikoptert.

Ezek alapján a hatóságok úgy gondolják, hogy a gépen utazók többsége menekült lehet, a helikopter pedig egy embercsempész-akcióban vett részt. De ezeket egyelőre nem lehet biztosan kijelenteni.

„A pilóta életveszélyes manővereket csinált, ködös időben és csupán méterekkel a föld felett repült” - idézte a belügyminisztert az Új Szó.

A szlovák hatóságok nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és mivel a baleset folyók közelében történt, búvárokkal is kutatnak további nyomok és áldozatok után.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.