Az orosz atléták eltiltását javasolják a jövő évi olimpiáról

sport
2015 november 17., 07:40
comments 33

A Nemzeti Doppingellenes Szervezetek Intézete (iNADO) azt javasolja a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek (WADA), hogy az oroszországi doppingbotrány miatt az ország atlétái ne indulhassanak a jövő évi riói olimpián.

Az iNADO képviselői hétfőn Colorado Springsben tanácskoztak, és ugyanitt tartja majd a héten éves közgyűlését a WADA is. David Kenworthy, az iNADO elnöke - egyben a Brit Antidopping Csoport vezetője szerint az olimpiáig hátralévő kilenc hónap nem elég ahhoz, hogy az orosz atlétika megtisztuljon.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) múlt pénteken határozatlan időre felfüggesztette az orosz sportági szövetség (VFLA) tagságát. Az eltiltást a WADA javasolta az IAAF-nek, mivel vizsgálata során arra a megállapításra jutott, hogy Oroszországban széles körű, szisztematikus doppingolás zajlik.

Az IAAF döntése azt jelenti, hogy orosz atléták nem vehetnek részt nemzetközi versenyeken - így az olimpián sem - mindaddig, amíg az orosz sport-, illetve sportági vezetés meg nem teszi a szükséges lépéseket a helyzet megváltoztatására. Hazai versenyekre nem vonatkozik a tiltás. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.