Kihajózott Toulonból a Charles de Gaulle nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó

külföld
2015 november 18., 12:03

Elindult a touloni kikötőből a Francia Haditengerészet zászlóshajója, a Charles de Gaulle nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó. A francia kormány már korábban jelezte, hogy Szíria és Libanon partjaihoz rendelik a hajót, hogy segítse az ott zajló terrorellenes küzdelmet.

A Charles-de-Gaulle útja néhány napig tart majd.

A Charles de Gaulle (Wikipédia)
photo_camera A Charles de Gaulle (Wikipédia)

A hajó fedélzetén 26 repülő van: 18 Rafale szuperszonikus vadászbombázó és 8 Super Étendard repülőgép-hordozó fedélzeti vadászbombázó.

A Charles de Gaulle az amerikaiakon kívül az egyetlen olyan teljes értékű repülőgép-hordozó, amiről amerikai gyártmányú gépek is fel tudnak szállni. Emellett ez Nyugat-Európa legnagyobb hadihajója.

Már többször részt vett nemzetközi hadászati feladatokban, járt a líbiai partoknál és a Földközi-tenger keleti medencéjében is. Az, hogy most a szíriai partokhoz rendelik, azt jelenti, hogy Franciaország lényegében megduplázza katonai jelenlétét a térségben. (Le Figaro)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.