Kihajózott Toulonból a Charles de Gaulle nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó

2015 november 18., szerda 12:03
304

Elindult a touloni kikötőből a Francia Haditengerészet zászlóshajója, a Charles de Gaulle nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó. A francia kormány már korábban jelezte, hogy Szíria és Libanon partjaihoz rendelik a hajót, hogy segítse az ott zajló terrorellenes küzdelmet.

A Charles-de-Gaulle útja néhány napig tart majd.

A Charles de Gaulle (Wikipédia)

A hajó fedélzetén 26 repülő van: 18 Rafale szuperszonikus vadászbombázó és 8 Super Étendard repülőgép-hordozó fedélzeti vadászbombázó.

A Charles de Gaulle az amerikaiakon kívül az egyetlen olyan teljes értékű repülőgép-hordozó, amiről amerikai gyártmányú gépek is fel tudnak szállni. Emellett ez Nyugat-Európa legnagyobb hadihajója.

Már többször részt vett nemzetközi hadászati feladatokban, járt a líbiai partoknál és a Földközi-tenger keleti medencéjében is. Az, hogy most a szíriai partokhoz rendelik, azt jelenti, hogy Franciaország lényegében megduplázza katonai jelenlétét a térségben. (Le Figaro)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt