A TEK 13+1 legrosszabb húzása

2015 november 25., szerda 19:59

Szigorú sasos logójával, páncélba bújtatott marcona kommandósaival és az FPS-videókban bemutatott bevetéseivel félelmetes imázst szeretne sugározni magáról a minden levegővételéről akcióvideót készítő Terrorelhárítási Központ, de a legtöbb magyarnak valahogy mégis inkább inkább mosolyt csalnak a szájára a terrorelhárítóink. Annyira sok volt a bohókás melléfogás, hogy nincs az a gépfegyveres, maszkos elitkommandós, ami ezt ellensúlyozni tudta volna.A TEK-et egyébként 2010-ben hozták létre, azóta évi tízmilliárdos költségvetéssel működik Orbán Viktor korábbi testőre, Hajdu János főigazgatásával, folyamatosan duzzadó, most épp 1100 fős állománnyal. Főleg az NNI-ből, a Készenléti Rendőrség terrorelhárítóiból, az AVH-ból és a megszüntetett Őrezred gárdájából összevont emberállomány dolgozik Hajdu értő vezetése alatt.

UPDATE: Két fontos bénaság kimaradt a válogatásunkból, itt vannak.

Jöjjön 13+1 hatalmas húzás, időrendben.

1. II. világháborús, hatástalanított fegyvergyűjtemény lefoglalása, 2011. áprilisSzegény isaszegi férfi ha szeretett volna, sem tudott volna kárt tenni senkiben azzal rozsdás vaskacat-arzenállal, amit összegyűjtögetett. Nagy erőkkel rohanták meg a házát, de aztán végül a nyomozás nem igazolta a rendőrség gyanúját, hogy a férfi fegyverkereskedő lett volna. (Hvg)

2. Brad Pitt zombifilmes kellékeinek legfoglalása, 2011. októberHiába volt rendőrségi engedély a Z világháború forgatásánál használt kamufegyverekre, a TEK-nél máshogy látták. A mindenhol résen lévő terrorelhárítás nem dőlt be a Holywood-i filmforgatás trükkjének, és kőkeményen elkobozta a fegyverarzenált. (Index)

3. A kulcsi gyilkos mutogatása, 2012. április

A korábban négy embert meggyilkoló férfi maga is sérülést szenvedett, kórházba kellett szállítani. Ennek ellenére elfogása után két és fél órával még mindig a TEK-esek autójában ült csuklyával a fején, hogy Hajdu János sajtótájékoztatója alatt, a sajtó képviselői előtt tehessék át egy másik autóba. (Origo)

4. Nem sikerült szíriai vízumot szerezni az akcióhoz, 2012. május

Kisebb döccenővel indult a "magánúton" Szíriában nyaralgató magyar rendőrök kiszabadítására irányuló TEK-akció, a terrorelhárító kommandósok ugyanis első körben nem kapták meg a beutazáshoz szükséges okmányokat. Így kicsit később indulhatott csak a későbbi sikeres akció. (Origo)

5. "Mondj kevesebbet, akkor nem tudnak beléd kötni!", 2012. augusztus

<iframe title="indavideo video player" allowfullscreen scrolling="no" class="indavideo-player" id="player-17971c2296" type="text/html" width="640" height="360" src="http://embed.indavideo.hu/player/video/17971c2296/" frameborder="0"></iframe>

Ezt az örök igazságot súgta Hajdu János, a Szíriából sikeresen – bár egészen zavaros körülmények között – hazahozott korábbi túsznak az akcióról szóló sajtótájékoztatón. Örök klasszikus szállóige lett belőle. (Index)

6. Láncfűrészes öregember megfékezése, 2012. augusztus

Arányosnak nem biztos, hogy mondható, amikor a készenlétis rendőrök helyett rögtön a terrorkommandósokat küldik rá a Somogygesztiben láncfűrésszel fenyegetőző férfire. (Index)

7. Levél a halott fasisztának, 2012. augusztusEgészen pontosan mutatja a TEK vezetőjének intellektuális horizontját az az eset, amikor levelet írt a Szent Korona Rádió vezetőségének, pontosabban Ostenburg-Moravek Gyulának. Hajdu azért címzett a Rongyos Gárda egykori vezetőjének levelet, mert ő szerepelt főszerkesztőként feltüntetve, arra kérte volna, hogy távolítsák el az oldalról a TEK egyik munkatársának a képét. De nem tűnt fel neki a szélsőjobbos oldal impresszumának nézegetésekor, hogy a címzett halott fasiszta olyan történelmi személyiségek sorában szerepel, mint Zrínyi Miklós vagy Rózsa Sándor. (ATV)

8. Luke Skywalker lefegyverzése, 2012. szeptember

Egyszer csak rengeteg kommandós rohanta le a BME campusát. Rövidesen kiderült, hogy filmet forgató diákok, konkrétan egy Luke Skywalkernek öltözött játékpisztolyos fiú robbantotta be a piros terrorvédelmi fokozatot. (Index)

9. Mindenki megverte a TEK elitkommandósait, 2012. szeptember

Peter Aerts, háromszoros K1 világbajnok (b) vezeti a Terrorelhárítási Központ (TEK) felkészítő edzést Budapesten 2013. szeptember 13-án.

"Egy békés megyei tűzoltó, egy budapesti obejktumőr, egy kazinbarcikai járőr és egy nyolcadik kerületi rendőr is könnyedén ütötte ki a rendvédelmi elitegység, a TEK kigyúrt versenyzőit szombaton a rendőrök harcművészeti gáláján. A TEK-esek minden döntőt elvesztettek, de a parancsnokuk így is elégedett volt velük, mert szerinte nem csak az a legény, aki adja, hanem az is, aki állja a pofonokat" – ilyen erősen indul a harcművészeti gáláról szóló [origo]-s cikk.

10. A kispuskás 72 éves ezermester, akit arccal a sárba terítettek, 2013. november

Nem tartozik a terrorelhárítók legarányosabb akciói közé, amikor berúgták a 72 éves öregúr ajtóját, majd pizsamástól a sárba fektették, mivel szerzett magának egy 1 db kispuskát, hogy meg tudja védeni 92 éves édesanyját. Az erről szóló akcióvideó "Házi fegyverraktár" címen került ki a népszerű videómegosztóra.

11. TEK-es lőtt véletlenül TEK-esre, 2013. december

A TEK felderítőjét lőtte meg az ablaküvegen keresztül combon és hasba egy TEK-es kommandós a Ferenciek terén, egy amúgy sikeres elfogási bevetés keretében (egy taxival utazó, fenyegetőző csalót kerítettek kézre). A terrorelhárító már leengedte fegyverét, amikor az elsült, és kétszer is eltalálta társát.

Lövedék ütötte lyuk Terrorelhárítási Központ (TEK) autóján. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

"Az elfogás egy pontosan megtervezett, szakszerűen kivitelezett akció volt, senki sem volt életveszélyben" – közölte a TEK az eseményeket követően.

12. Jobbágyi megszállása és a fagyasztott csirkék megszámlálása, 2014. február

Vajon miért kellett nagy erőkkel megjelennie a terrorelhárításnak a Nógrád megyei faluban, és aztán leszámolni egy névtelen feljelentéssel megvádolt nyugdíjas házaspár fagyasztott csirkéit? Rejtély. (Origo)

13. A "terrorista migráns", 2015. szeptemberNagy eredményként kürtölte tele a sajtót a kormány, hogy a TEK kommandósai "körözött terroristát" tepertek le. De aztán kiderült, hogy a terrorista korábban nem is volt körözött terrorista (csak Röszkén, a hergelés által vált úgymond azzá), aztán az, hogy nem is terrorista. Csak sok útlevél volt nála, bár az is lehet, hogy azok a családtagjaihoz tartoznak. De arra továbbra sincs magyarázat, miért terroristázták le, és miért rángatta le a vonatról harminc kommandós.

+1. A történelemkedvelő felvidéki fiatalok, mint lőfegyverrel nagy valószínűséggel visszaélő körökbe tartozó, potenciális dzsihádisták, 2015. november

Valószínűleg az eddigi legmókasabb húzás éppen most történt.