A török hadsereg nyilvánosságra hozott egy felvételt, amin az hallható, ahogy figyelmeztetik az orosz bombázót, hogy török légtér felé közeledik

külföld
2015 november 25., 19:34
comments 529

A török hadsereg nyilvánosságra hozott szerdán egy hangfelvételt, amin állítása szerint a lelőtt orosz Szu-24-es vadászbombázónak leadott egyik figyelmeztetés hallható.

„A török légtér közelében repül, azonnal forduljon délnek!”

- hallatszik a török repülőtéri irányító angol nyelvű felszólítása.

Az orosz vadászbombázó navigátora szerdán azt állította, hogy nem kaptak figyelmeztetést a török légierőtől, és nem sértették meg Törökország légterét. „Nem először hajtottunk végre a térségben harci berepülést, úgy ismerjük, mint a tenyerünket. Teljesítettük a harci feladatot, és ugyanazon az útvonalon visszatérőben voltunk a légi bázisra” - mondta Konsztantyin Murahtyin százados, akit a gép keddi lelövése után szíriai és orosz különleges egységek menekítettek ki a harci övezetből. A pilóta, Oleg Peskov alezredes meghalt a katapultálás után, valószínűleg ellenséges szíriai lázadók végeztek vele.

A navigátor elmondása szerint nem léptek be a török légtérbe, Moszkva pedig azt állítja, a gépet a török határtól egy kilométerre, Szíria felett érte a végzetes találat.

Ankara korábban többször is hangsúlyozta, nagyon komolyan vették az orosz gépeknek az múlt hónapban történt légtérsértéseit. Recep Tayyip Erdogan török elnök pedig szerdán közölte, senkinek sem lenne szabad elvárnia azt, hogy országa eltűrje határainak folyamatos megsértését.

A törökök eddig is állították, hogy figyelmeztették az orosz gépet, és hogy jogosan lőtték le a repülőt a török légtér védelmében. (Reuters. MTI)

A brit Express szerint ez a török felvétel:


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.