Hangos rockegyüttes vagyunk, de a lövések hangosabbak voltak a zenénknél

A Vice interjút készített az Eagles of Death Metal nevű együttes tagjaival a november 13-i párizsi terrortámadásokról. Ez az együttes játszott a híres Bataclan klubban, amikor hirtelen berontott 3 fegyveres a nézőtérre és válogatás nélkül lőni kezdték a nézőket.

Az együttes tagjai a lövéseket hallva szétszéledtek, mindenki különböző irányba menekült. Jesse Hughes frontember például azonnal az öltözőbe ment, hogy megnézze, ott van-e a barátnője, majd miután nem találta a lányt, kétségbeesetten tovább kereste.

Matt McJunkins basszusgitáros egy szobába menekült, ahol már többen kerestek menedéket. A zenész szerint volt ott egy nő is, akit a combján ért lövés.

A sebéből ömlött a vér, a partnere pedig próbálta valahogy elszorítani a vérzést.

A dobos azt mondta, neki a lövések hangja volt a legfurcsább, hiszen azok meglepően könnyen túlharsogták a színpadi erősítőkből ömlő zenét is, amihez az ilyen rockkoncerteken hatalmas hangerő kell.

„Mikor meghallottam ezt a hangot, azonnal tudtam, hogy valami nagyon rossz történik.”

A dobos ezután a dobok mögé feküdt, és a hangszereken keresztül látta, ahogyan a terroristák mészárolják a nézőket. Ezután nagyon alacsonyan, szinte az állát is a földhöz szorítva egyre hátrébb kúszott.

A teljes beszámolókat a beágyazott videóban lehet meghallgatni.