Kalapáccsal verhették agyon a bécsi lányt, mikor szökni próbált az Iszlám Államtól

külföld
2015 november 25., 06:30
comments 584

Tavaly áprilisban két bosnyák származású osztrák lány, a 16 éves Samra Kesinovic és a 15 éves Sabina Selimovic Bécsből léptek le, hogy Szíriában csatlakozzanak az ISIS-hez. A szüleiknek  annyit üzentek, hogy ne keressék őket, elmentek Allahot szolgálni, és meghalni érte. 

Valószínűleg ma már egyikük sincs életben. 

photo_camera

A szökésük után nem sokkal már arról érkeztek hírek, hogy az egészet megbánták, és vissza akarnak jutni Ausztriába, mert csecsen terroristákhoz adták őket, és teherbe is estek. Az ISIS pedig elkezdete propagandacélokra használni a képeiket. Egyikük pedig decemberben meghalt

A német Bild az osztrák oe24-ra hivatkozva azt állítja, hogy  Samra Kesinovic sem él már, de ő a Sabinával ellentétben nem a harcok során vesztette életét, hanem 

a dzsihádisták verték agyon egy kalapáccsal, mikor meg akart szökni az ISIS központjából, Rakkából.

Az osztrák hatóságok a lány haláláról szóló híreket máig nem erősítették meg. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.