Tiszta 2015: decembertől megkezdi a BKK az elektronikus jegyrendszer bevezetését

Budapest
2015 november 27., 05:11
comments 31

Első körben a BKK 1500 dolgozója kapja meg az elektronikus kártyát decemberben, így végre megkezdődhet a budapesti elektronikus jegyrendszer folyamatos bevezetése. A következő körben  a 65 éven felüliek, utána az éves és a havi Budapest-bérlettel utazók számára nyílhat meg a lehetőség a rendszer használatára, végül 2017-ben a bérlettel és a jeggyel utazók igényelhetik az utazáshoz szükséges elektronikus chipkártyát, írja a Világgazdaság.

photo_camera

A Világgazdaság úgy tudja, hogy a metrókapukat és HÉV-vonalakat a projekt 2017. decemberi zárásáig bekapcsolják a rendszerbe. A járművekre, a metró- és HÉV-állomásokra 2016 második felében kerülnek felszerelésre a leolvasók a lap szerint, kérdés, hogy akkor min tesztelnek a BKK-dolgozók. (via MTI) 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.