Megint nagyon kevesen voltak kinn a magyar bajnokság meccsein

sport
2015 november 30., 08:10
comments 76

Szinte már visszatérő rovatunk is lehetne, melyben felidézzük, mennyire nem érdekel senkit sem a magyar labdarúgás a stadionokban. Hiába az EB-re kijutás, az OTP Liga meccsei még mindig alig érdekelnek valakit. 

A hivatalos adatok szerint a 17. forduló meccseit 14172 ember tekintette meg, ez meccsenként 2362 embert jelent, ami a harmadik legrosszabb eredmény a szezonban. 

A legtöbben a Ferencváros-Debrecen meccsen voltak kinn, 6642-en a klub adatai szerint. Ezzel majdnem összehozták a teljes bajnoki forduló nézőszámának felét. 

A Haladás-Újpest meccsre 2817-en mentek ki, a Paks-Diósgyőrre 1951-en, a Videoton-MTK meccsre 1314-en. A Vasas-Felcsút meccs 950 embert érdekelt, míg a Kispest-Békéscsaba meccs 500 nézőt vonzott. 

A lassan teljes érdektelenségbe fulladó magyar meccsekre már Csányi Sándor MLSZ-elnök is felfigyelt, legutóbb már arról beszélt, hogy ösztönzi fogják a klubokat a közönségszervezésre. (via Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.