11 évet bujkált az erdőben egy orosz katonaszökevény

külföld
2015 december 01., 18:03

Az orosz rendőrség elfogott egy 30 éves férfit, aki Oroszország legkeletibb részén, a Kamcsatka-félszigeten volt katona, de még 2004-ben eltűnt az őrhelyéről. Az eltűnése után egy ideig keresték, de miután a férfi családja rokonként azonosított egy ismeretlen hullát, az orosz hadsereg nyomozói lezárták az ügyet.

Most viszont kiderült, hogy a férfi nem halt meg, hanem 11 éve egy kamcsatkai erdőben él. A családjával nem próbált kapcsolatba lépni, épített egy kis házat építési hulladékból, halászott, gyűjtögetett és még egy disznófarmon is dolgozott.

A rendőrséget egy Petropavlovszk-Kamcsatszkij városhoz közeli falu lakosai értesítették, mert gyanús lett nekik a falu körül megjelenő, gombát, bogyókat és építési hulladékot gyűjtő ismeretlen férfi.

"Petropavlovsk Kamcatskij Volcan Koriacky in background" by Vfp15 - english wikipedia ([1]). Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Petropavlovsk_Kamcatskij_Volcan_Koriacky_in_background.jpg#/media/File:Petropavlovsk_Kamcatskij_Volcan_Koriacky_in_background.jpg
photo_camera Petropavlovszk-Kamcsatszkij látképe, a háttérben egy vulkánnal. ("Petropavlovsk Kamcatskij Volcan Koriacky in background" by Vfp15 - english wikipedia ([1]). Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons)

A katonaszökevényt valószínűleg nem fogják megbüntetni, tette ugyanis elévült. (TASZSZ. via BBC News from elswhere blog)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.