11 évet bujkált az erdőben egy orosz katonaszökevény

külföld
2015 december 01., 18:03
comments 208

Az orosz rendőrség elfogott egy 30 éves férfit, aki Oroszország legkeletibb részén, a Kamcsatka-félszigeten volt katona, de még 2004-ben eltűnt az őrhelyéről. Az eltűnése után egy ideig keresték, de miután a férfi családja rokonként azonosított egy ismeretlen hullát, az orosz hadsereg nyomozói lezárták az ügyet.

Most viszont kiderült, hogy a férfi nem halt meg, hanem 11 éve egy kamcsatkai erdőben él. A családjával nem próbált kapcsolatba lépni, épített egy kis házat építési hulladékból, halászott, gyűjtögetett és még egy disznófarmon is dolgozott.

A rendőrséget egy Petropavlovszk-Kamcsatszkij városhoz közeli falu lakosai értesítették, mert gyanús lett nekik a falu körül megjelenő, gombát, bogyókat és építési hulladékot gyűjtő ismeretlen férfi.

"Petropavlovsk Kamcatskij Volcan Koriacky in background" by Vfp15 - english wikipedia ([1]). Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Petropavlovsk_Kamcatskij_Volcan_Koriacky_in_background.jpg#/media/File:Petropavlovsk_Kamcatskij_Volcan_Koriacky_in_background.jpg
photo_camera Petropavlovszk-Kamcsatszkij látképe, a háttérben egy vulkánnal. ("Petropavlovsk Kamcatskij Volcan Koriacky in background" by Vfp15 - english wikipedia ([1]). Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons)

A katonaszökevényt valószínűleg nem fogják megbüntetni, tette ugyanis elévült. (TASZSZ. via BBC News from elswhere blog)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.