Thaiföldön ne akarj a rossz közérzetről írni, mert a nyomda kicenzúrázza a cikkedet

Az általános thaiföldi rossz közérzetről és a gyenge gazdasgi teljesítményről szól az a cikk, amit nem olvashattak el az International New York Times thaiföldi olvasói. Mert a cikket egyszerűen kiszedték az újságból a nyomdában. 

Fotó: AFP

Az a szöveg olvasható a cik helyén, hogy "Az erre a helyre szánt cikket eltávolította a thaiföldi nyomdánk. Az International New York Times és szerkesztői stábja semmilyen szerepet nem játszott ebben."

Az online olvasható cikk azt boncolgatja, hogy Thaiföld katonai vezetésének milyen nehezen megy a gazdaság fellendítése, holott ez volt az egyik fő ígérete, amikor tavaly májusban puccsal magához ragadta a hatalmat.

Az AFP francia hírügynökség megkeresésére nem reagált a lapot nyomtató thaiföldi cég, amely megfigyelők szerint öncenzúrát alkalmazott. Katonai körökből származó információk szerint a junta nem adott külön utasítást a szóban forgó írás eltávolítására.

Szeptemberben azért nem jelent meg a The New York Times című amerikai lap nemzetközi kiadásának egyik száma Thaiföldön, mert az újság helyi nyomdája nem volt hajlandó azt kinyomtatni az uralkodó egyre rosszabbodó egészségi állapotát tárgyaló cikk miatt. Az országban szinte isteni rangú vezetőnek tekintett IX. Ráma Bhumibol Aduljadedzs királyt május óta kórházban kezelik vérmérgezés és tüdőbaj miatt. Az uralkodó szombaton ünnepli 88. születésnapját. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.