Thaiföldön ne akarj a rossz közérzetről írni, mert a nyomda kicenzúrázza a cikkedet

media
2015 december 01., 12:26
comments 38

Az általános thaiföldi rossz közérzetről és a gyenge gazdasgi teljesítményről szól az a cikk, amit nem olvashattak el az International New York Times thaiföldi olvasói. Mert a cikket egyszerűen kiszedték az újságból a nyomdában. 

photo_camera Fotó: AFP

Az a szöveg olvasható a cik helyén, hogy "Az erre a helyre szánt cikket eltávolította a thaiföldi nyomdánk. Az International New York Times és szerkesztői stábja semmilyen szerepet nem játszott ebben."

Az online olvasható cikk azt boncolgatja, hogy Thaiföld katonai vezetésének milyen nehezen megy a gazdaság fellendítése, holott ez volt az egyik fő ígérete, amikor tavaly májusban puccsal magához ragadta a hatalmat.

Az AFP francia hírügynökség megkeresésére nem reagált a lapot nyomtató thaiföldi cég, amely megfigyelők szerint öncenzúrát alkalmazott. Katonai körökből származó információk szerint a junta nem adott külön utasítást a szóban forgó írás eltávolítására.

Szeptemberben azért nem jelent meg a The New York Times című amerikai lap nemzetközi kiadásának egyik száma Thaiföldön, mert az újság helyi nyomdája nem volt hajlandó azt kinyomtatni az uralkodó egyre rosszabbodó egészségi állapotát tárgyaló cikk miatt. Az országban szinte isteni rangú vezetőnek tekintett IX. Ráma Bhumibol Aduljadedzs királyt május óta kórházban kezelik vérmérgezés és tüdőbaj miatt. Az uralkodó szombaton ünnepli 88. születésnapját. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.