Thom Yorke a náci Németországhoz hasonlította a Google-t és a YouTube-ot

ZENE
2015 december 01., 16:11
comments 56

A Radiohead énekese az olasz Repubblicának adott interjút, és ebben beszélt arról, hogy a YouTube és anyacége, a Google átvette az irányítást a művészet felett, és egyben kereskedelmi hozzáállásukat a náci Németországnak ahhoz a gyakorlatához hasonlította, ahogy lefoglalták a műalkotásokat a megszállt országokban. 

Arról is beszélt, hogy nincs megoldási ötlete erre a problémára. Csak azt tudja, hogy ezek a cégek rengeteg pénzt keresnek a művészek munkájából, miközben a művészeknek nem származik semmi előnyük az egészből. 

A pénzzel pedig az irányítást is átvették a művészeti szféra felett, pont, mint ahogy a nácik tették a második világháború alatt. Vagy ahogy történt minden háború alatt, teszi még hozzá, beleértve a britek háborúit is. 

Yorke beszélt arról is, hogy Boomkatot használ, hogy új zenéket fedezzen fel, és egyben telepített egy adblockert, ami blokkolja a reklámokat a YouTube-on. (Pitchfork)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.