Thom Yorke a náci Németországhoz hasonlította a Google-t és a YouTube-ot

A Radiohead énekese az olasz Repubblicának adott interjút, és ebben beszélt arról, hogy a YouTube és anyacége, a Google átvette az irányítást a művészet felett, és egyben kereskedelmi hozzáállásukat a náci Németországnak ahhoz a gyakorlatához hasonlította, ahogy lefoglalták a műalkotásokat a megszállt országokban. 

Arról is beszélt, hogy nincs megoldási ötlete erre a problémára. Csak azt tudja, hogy ezek a cégek rengeteg pénzt keresnek a művészek munkájából, miközben a művészeknek nem származik semmi előnyük az egészből. 

A pénzzel pedig az irányítást is átvették a művészeti szféra felett, pont, mint ahogy a nácik tették a második világháború alatt. Vagy ahogy történt minden háború alatt, teszi még hozzá, beleértve a britek háborúit is. 

Yorke beszélt arról is, hogy Boomkatot használ, hogy új zenéket fedezzen fel, és egyben telepített egy adblockert, ami blokkolja a reklámokat a YouTube-on. (Pitchfork)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.