24 óra alatt főellenség lett a magyaroknak beszóló belga miniszterből, aki sosem szólt be a magyaroknak

INTERNET
2015 december 02., 16:11
comments 698

A Tibi atya Facebook oldalon 47 ezer like-nál és 12 ezer megosztásnál jár egy fotó Maggie de Block belga egészségügyi miniszterről.

Ez:

A kép náluk tegnap délben jelent meg, és innen osztották a legtöbben. Nem csoda, Tibi atyának majdnem 1 millió követője van.

De máshol is megjelent a sztori, a LifeTiLt blogon kedden reggel, (2200+ like, 300+ megosztás) a ma.hu Facebook oldalán kedden délelőtt (2400+ like, 2800+ megosztás) és FankaDelinél nem sokkal Tibi atya után (12400+ like, 9000+ megosztás).

Ezek elég magas számok, ennek megfelelően az elmúlt pár órában már megrohanták a magyar felhasználók de Block hivatalos Facebook oldalát, ahol ilyen

"Te beszélsz az egészségről rohadék kövér disznó?!?!"

stílusban kezdték el osztani a minisztert, aki ugye Tibi atya meg a LifeTiLt blog szerint beszólt a magyarok étkezési szokásaira.

A dolog szépséghibája, hogy de Block semmi ilyesmit nem mondott.

A nyilvános elérhető megszólalásaiban három alkalommal találtuk nyomát, hogy Magyarországot említette volna.

Egyszer üdvözölte a magyarokat 2004-ben az Európai Uniós csatlakozásunkkor, egyszer annak örült, hogy egy hamisított gyógyszerek ellen együttműködésben veszünk részt, egyszer pedig kb. arról beszélt, hogy azért akarnak a menekültek bizonyos országokból, köztük Magyarországról tovább menni nyugat felé, mert ott több lehetőség, támogatás várja őket.

Az étkezési szokásokról soha nem beszélt. Ezt nem csak onnan tudjuk, hogy nem találtuk ilyesminek nyomát, hanem onnan is, hogy délután beszéltünk a szóvivőjével.

Láthatóan meg volt döbbenve az oldalukra érkező magyar kommentelőktől, és azt mondta,

a miniszter sosem mondott olyat, amit otthon neki tulajdonítanak.

Próbáltuk kideríteni, hogy honnan indult ez a kamu sztori, de nem sikerült egyértelműen megállapítani.

Az biztos, hogy de Block tavalyi kinevezésekor körbement egyszer az interneten, hogy az új belga egészségügyi miniszter túlsúlyos, és hogy így lehet-e ő hitelesen miniszter. de Block amúgy orvos, és jelenleg a legnépszerűbb politikus Belgiumban.

Ettől persze még bárki megkérdőjelezheti, hogy testsúlya miatt alkalmas-e miniszternek. A szóvivője azt mondta, ők jobban szeretnék, ha a munkája, és nem a külseje alapján ítélnék meg.

Az elmúlt egy évben az internet egyébként FatPeopleHate stílusban többször rácsodálkozott, hogy milyen nagy darab a miniszter, legutóbb 6 napja volt egy kép az Imguron, amit 169 ezren láttak, nem kizárt, hogy a mostani magyar kör is onnan indult.

UPDATE 20:10

Lehet, hogy innen indult:

UPDATE 00:10

Tibi atya leszedte az eredeti posztot, és kirakott egy újat, amiben azt írja (alatt kommentben),

"nem a nő hibája. Valószínűleg tényleg nem mondott hasonlót sem"

Bréking! A Belga Királyság hivatalosan is hadat üzent Humbákföldének. Deklarációban ítélték el, hogy politikusaik vicc t...

Posted by Tibi atya on Wednesday, December 2, 2015

UPDATE csütörtök 12:06

Tibi atya bocsánatot kért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.