Hírhamisító Papp Dánielt, a köztévé hírhamisítóját most már tényleg nyugodtan hívhatjuk hírhamisítónak

media
2015 december 02., 15:43

Az, hogy Papp Dániel hírhamisító, nem tényállítás, hanem egy erőteljes vélemény, és nem is csak rá, hanem az MTVA egészére vonatkozott az Index megállapítása – döntött a Kúria, Ezzel egy hosszú ideje húzódó ügy fejeződött be. A kritizált riport egyébként is tartalmazott manipulatív elemeket, vélte a legfelsőbb bíróság, a közszereplő riporternek pedig el kell viselnie ilyen véleményeket, áll a bíróság indoklásában.

A szégyenletes Daniel Cohen-Bendites riport készítőjét természetesen felfelé léptették a tette után az MTVA-ban, ő lett a tartalomszolgáltatási igazgató. Az Index az erről szóló cikkben nevezte hírhamisítónak a férfit, aki erre helyreigazítást kért, majd perelt. A Fővárosi Törvényszék jogerős döntést hozott tavaly novemberben Pappék keresetével szemben, mire ők a Kúriához fordultak. De most ott is buktak, szóval végre minden további nélkül megállapíthatjuk, hogy az évi 80 milliárdunkból kitömött állami médiavállalat tartalomszolgáltatási igazgatója

egy hírhamisító.

(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.