Új cégekhez ülnek be a magyar titkosügynökök

gazdaság
2015 december 02., 17:19
comments 137

Frissítette a kormány azt a határozatot, amiben a "nemzetbiztonsági védelem alá eső" kormányzati és nem kormányzati intézmények-vállalatok vannak.

Ezt utoljára 2009-ben frissítették, azóta voltak változások, például csődbe ment a Malév, de létrejött az ENKSZ (Első Nemzeti Közműszolgáltató) nevű rezsiszörny, szóval volt mit alakítani a listán. Az MNB esetében a szaporodó cég- és alapítványbirodalom is titkosszolgálati védelmet kap.

A nemzetbiztonsági védelem alá eső intézményekkel és cégekkel az Alkotmányvédelmi Hivatal együttműködési megállapodást köt - ebben bontják ki a "védelem" részleteit. Az érintettek akár el is utasíthatják ezt.

Ott van köztük például a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. és a Nemzeti Kommunikációs Hivatal is, amit nehéz megérteni – ahogy azt is, hogy utóbbit miért a cégek között nevezi a határozat. Ott van az államosított IdomSoft is. Viszont lekerült egy nagy egészségügyi ellátócég, az Omninvest kft.

A dokumentum itt érhető el.

Az új verzió szerint ezek a titkosszolgálatilag látókörbe kerülő cégek:

photo_camera

(Napi)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt