A Fővárosi Ítélőtábla szerint nem közérdekű információ, hogy Lázár János kivel találkozik, amikor az állam nevében tárgyal

POLITIKA
2015 december 03., 11:54

Meglehetősen érdekes ítéletet hozott ma a Fővárosi Ítélőtábla abban a perben, ami Pethő András, a Direkt36 újságírója és a Miniszterelnökség között zajlik. Pethő eddig minden fordulóját megnyerte a jogi csatának, így már nyilvános, hogy Lázár pontosan melyik szállodában és mennyiért szállt meg 2013 nyarán. 

photo_camera Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Most  a Miniszterelnökség nyert egy fordulót, miután a Fővárosi Ítélőtábla úgy döntött, nem számít közérdekű adatnak az, hogy Lázár kikkel találkozott az ominózus utazásai során. Ez azért is meglepő, mert a miniszter sosem tagadta, hogy az államot képviselte és annak nevében tárgyalt római, zürichi és londoni utazásai során. 

Az ítélet jogerős, de felülvizsgálatra van lehetőség és Pethő élni is fog ezzel a lehetőséggel. Az újságírót az ügyben a Transparency International segíti.

(Direkt36 facebook)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.