FIFA-botrány: Újabb letartóztatások Svájcban

Tbg
sport
2015 december 03., 06:04

Csütörtök hajnalban ą FIFA labdarúgószövetség egy tucatnyi alkalmazottját tartóztatták le Svájcban, írja a New York Times. 

photo_camera (Fotó: AFP / BEN SIMON)

A korrupciós ügyek miatt indult eljárás nagysága a rendőrség közlése szerint a duplájára nő a mostani letartóztatásokkal, annyival több érintettet vettek őrizetbe.

A rendőrök ugyanott csaptak le, ahol májusban, a Baur au Lac hotelben.

A letartóztatottak között főként Dél- és Közép-Amerikai futballvezetők vannak, így Alfredo Hawit (Honduras, CONCACAF), Juan Ángel Napout (Paraguay, CONMEBOL). Mindketten a FIFA alelnökei és végrehajtó bizottságának tagjai.

A New York Times úgy tudja, Sepp Blatter, a FIFA felfüggesztett elnöke nincs a letartóztatottak között. (NYT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.