Megtisztul a FIFA :)

2015 december 3., csütörtök 14:35
42

"Megtisztulást célzó reformcsomagot" fogadott el a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a FIFA végrehajtó bizottsága Zürichben. Példásan működik a szervezet immunrendszere; délelőtt még szövetségi vezetőket tartóztattak le Svájcban. 

AFP PHOTO / FILES / MICHAEL BUHOLZER

A garanciák számosak. Az új szabályok például csökkentik a végrehajtó bizottság hatáskörét, a magas rangú vezetők számát, és növelik a nők jelenlétét. 

Elvileg februárban dönt a csomagról a bizottság. A FIFA-t ideiglenesen vezető kameruni Issa Hayatou szerint "mérföldkő lehet ez majd a szervezet hitelességének visszaállításához, és az intézkedéseknek nagyobb átláthatóság, és jobb elszámoltathatóság lesz az eredménye".

A terv szerint az elnök és a vezetőség mandátuma három illetve négy éves ciklusokban lesz maximálható, végrehajtó bizottság feladatait a "FIFA tanács" veszi át, a stratégiát pedig azt "általános titkárság" alakítja majd ki. A bizottság leszavazta azt a felvetést, hogy 40 csapatos legyen a jelenlegi 32 helyett. 

(MTI) 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt