Megtisztul a FIFA :)

sport
2015 december 03., 14:35
comments 42

"Megtisztulást célzó reformcsomagot" fogadott el a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a FIFA végrehajtó bizottsága Zürichben. Példásan működik a szervezet immunrendszere; délelőtt még szövetségi vezetőket tartóztattak le Svájcban. 

AFP PHOTO / FILES / MICHAEL BUHOLZER
photo_camera AFP PHOTO / FILES / MICHAEL BUHOLZER

A garanciák számosak. Az új szabályok például csökkentik a végrehajtó bizottság hatáskörét, a magas rangú vezetők számát, és növelik a nők jelenlétét. 

Elvileg februárban dönt a csomagról a bizottság. A FIFA-t ideiglenesen vezető kameruni Issa Hayatou szerint "mérföldkő lehet ez majd a szervezet hitelességének visszaállításához, és az intézkedéseknek nagyobb átláthatóság, és jobb elszámoltathatóság lesz az eredménye".

A terv szerint az elnök és a vezetőség mandátuma három illetve négy éves ciklusokban lesz maximálható, végrehajtó bizottság feladatait a "FIFA tanács" veszi át, a stratégiát pedig azt "általános titkárság" alakítja majd ki. A bizottság leszavazta azt a felvetést, hogy 40 csapatos legyen a jelenlegi 32 helyett. 

(MTI) 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.