Görögország az EU-tól kér segítséget a macedón határon rekedt tömeg miatt

migráció
2015 december 04., 04:03

Csütörtökön szivárgott ki a Financial Times-ban, hogy azt tervezik az Európai Unió miniszterei pénteken, hogy két évre felfüggesztik a schengeni zónát, mert a migránsválság görög határon „súlyos hiányosságokat” tárt fel, amik veszélyeztetik a teljes területet.

Csütörtök éjjel hivatalosan is kérte Görögország az EU segítségét, hogy a határai védelmében. A görög kérés a macedón határon feltorlódott tömegről szól, miután a balkáni országok csak a Szíriából, Afganisztánból és Irakból érkezőket engedik tovább, több ezer migráns torlódott fel a határon. Az összegyűlt tömegben csütörtökön egy marokkói férfit halálos áramütés ért egy vasúti kocsi tetején. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.