A belga rendőrség szerint ez a két férfi kelhetett át az osztrák-magyar határon a párizsi merénylővel

A belga rendőrség pénteken jelentette be, hogy két új gyanúsítottat keres, akiknek köze lehetett a november 13-i párizsi terrortámadáshoz. Mostanra már a két új gyanúsított képei is megvannak, ők azok:

A belga rendőrség szerint ők azok, akik együtt keltek át szeptember 9-én együtt keltek át Magyarországról Ausztriába Salah Abdeslammal, a párizsi terrormerénylet egyik, még szökésben lévő elkövetőjével. A három férfi egy autóban utazott.

A két férfi hamis papírokat és álnevet használt a határon. a baloldali képen lévő Soufiane Kayal, a másik Samir Bouzid névre kiállított dokumentumokkal utazott.

A belga rendőrség gyanúja szerint egyikük pénzt is utalt annak a nőnek, aki felrobbantotta magát, mikor a francia rendőrség, pár nappal a terrortámadás után rajtaütött a házon, ahol lakott. A nő ugyanabban a razziában halt meg, amelyikben a merényletek kitervelőjének tartott Abdelhamid Abaaouddal is végeztek a francia rendőrök.

A belga hatóságok nem közölték, hogy a két férfinak mi dolga letehett Magyarországon, és hogy honnan érkeztek ide, de kiderült az is, hogy

Salah Abdeslam szeptemberben kétszer is járhatott Budapesten.

(CNN)