A belga rendőrség szerint ez a két férfi kelhetett át az osztrák-magyar határon a párizsi merénylővel

A belga rendőrség pénteken jelentette be, hogy két új gyanúsítottat keres, akiknek köze lehetett a november 13-i párizsi terrortámadáshoz. Mostanra már a két új gyanúsított képei is megvannak, ők azok:

A belga rendőrség szerint ők azok, akik együtt keltek át szeptember 9-én együtt keltek át Magyarországról Ausztriába Salah Abdeslammal, a párizsi terrormerénylet egyik, még szökésben lévő elkövetőjével. A három férfi egy autóban utazott.

A két férfi hamis papírokat és álnevet használt a határon. a baloldali képen lévő Soufiane Kayal, a másik Samir Bouzid névre kiállított dokumentumokkal utazott.

A belga rendőrség gyanúja szerint egyikük pénzt is utalt annak a nőnek, aki felrobbantotta magát, mikor a francia rendőrség, pár nappal a terrortámadás után rajtaütött a házon, ahol lakott. A nő ugyanabban a razziában halt meg, amelyikben a merényletek kitervelőjének tartott Abdelhamid Abaaouddal is végeztek a francia rendőrök.

A belga hatóságok nem közölték, hogy a két férfinak mi dolga letehett Magyarországon, és hogy honnan érkeztek ide, de kiderült az is, hogy

Salah Abdeslam szeptemberben kétszer is járhatott Budapesten.

(CNN)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.