Oroszország a végén még megbékíti egymással a kurdokat és a törököket

Mondja valaki, hogy Oroszország nem tesz meg minden tőle telhetőt a közel-keleti békéért:

a héten például elérte, hogy az iraki kurdok vegyék védelmükbe Törökországot, amit Oroszország azzal vádolt, hogy az ISIS-től vásárol olajat.

Az orosz védelmi minisztérium által közölt műholdfelvétel, ami a kurdok szerint nem az ISIS, hanem a kurd regionális kormány olajszállítóit mutatja.

Az orosz védelmi minisztérium ezt műholdfelvételekkel próbálta igazolni, de az iraki kurd regionális kormány gyorsan jelentkezett, hogy a felvételek valójában az ő olajszállító teherautóikat mutatják, és különben is, az ISIS aligha szállíthatna olajat Törökországba a kurd ellenőrzésű területeken át, merthogy a kurdok és az ISIS momentán komoly háborúban állnak.

Serko Cavdet, a kurd regionális kormány energetikai bizottságának elnöke szerint "a kurd regionális kormány olajvezetékeken és olajszállító teherautókkal szállítja az olaját Törökországba. Az orosz műholdfelvételeken ezek a kamionok látszanak. Oroszországnak semmilyen bizonyítéka nincs rá, hogy Törökország kurd területen át vásárolna olajat az ISIS-től".

Az orosz vádakat a török hatóságok is tagadják, Erdogan elnök például kijelentette, hogy lemond, ha beigazolódna az oroszok gyanúja. (Via The Moscow Times)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.