Oroszország a végén még megbékíti egymással a kurdokat és a törököket

külföld
2015 december 06., 08:23
comments 109

Mondja valaki, hogy Oroszország nem tesz meg minden tőle telhetőt a közel-keleti békéért:

a héten például elérte, hogy az iraki kurdok vegyék védelmükbe Törökországot, amit Oroszország azzal vádolt, hogy az ISIS-től vásárol olajat.

Az orosz védelmi minisztérium által közölt műholdfelvétel, ami a kurdok szerint nem az ISIS, hanem a kurd regionális kormány olajszállítóit mutatja.
photo_camera Az orosz védelmi minisztérium által közölt műholdfelvétel, ami a kurdok szerint nem az ISIS, hanem a kurd regionális kormány olajszállítóit mutatja.

Az orosz védelmi minisztérium ezt műholdfelvételekkel próbálta igazolni, de az iraki kurd regionális kormány gyorsan jelentkezett, hogy a felvételek valójában az ő olajszállító teherautóikat mutatják, és különben is, az ISIS aligha szállíthatna olajat Törökországba a kurd ellenőrzésű területeken át, merthogy a kurdok és az ISIS momentán komoly háborúban állnak.

Serko Cavdet, a kurd regionális kormány energetikai bizottságának elnöke szerint "a kurd regionális kormány olajvezetékeken és olajszállító teherautókkal szállítja az olaját Törökországba. Az orosz műholdfelvételeken ezek a kamionok látszanak. Oroszországnak semmilyen bizonyítéka nincs rá, hogy Törökország kurd területen át vásárolna olajat az ISIS-től".

Az orosz vádakat a török hatóságok is tagadják, Erdogan elnök például kijelentette, hogy lemond, ha beigazolódna az oroszok gyanúja. (Via The Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.