2015 legőszintébb emberei, akik még ellenállnak a feminista véleményterrornak

szexizmus
2015 december 08., 17:59
comments 227

Idén sem kell nélkülöznötök összeállításunkat az év szexista magyar megszólalóiról.

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2015-ben az erős indulás után jóval többet gondolkodtak a nyilvánosan megszólaló emberek arról mit engedhetnek meg maguknak, mint tavaly, különösen a politikusok mezőnyében látványos a fejlődés, gratulálunk!

Idén így kisebb választékból, tudtunk toplistát összeállítani, igaz, a tudomány embereinek szerepében tetszelgők szexizmusát ebben az évben nem volt gusztusunk vizsgálni.

Így is voltak látványos cselek, nagy gólok, szép teljesítmények.

A politika legjei

Orbán Viktor sok-sok év után idén elárulta, miért nincsenek nők a kormányában, és miért van az, hogy elképzelni sem tud a mostani állapotok között egy női minisztert. Minden érve kincset ér, érdemes elolvasni.

Az is idén történt, hogy az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, a veterán politikus Németh Zsolttól Tusványoson megtudhatta mindenki, hogy

csak nyelvi kérdés, és megőrizni való hagyomány azzal viccelődni, hogy a nő nem ember.

Véleményével nem volt egyedül, Deutsch Tamás EP-képviselő, és a Cink főszerkesztője, Gazda Albert is megtámogatta.

Lovas Zoltán az új baloldali értelmiségi összefogás azóta jótékony feledésbe merült és visszavonult(atott) alakja a Facebookon hirdetett év elején szajhaversenyt. Díjához és az aktív közéleti szerepvállalásának befejezéséhez is gratulálunk!

Nagy kedvencünk volt még idén Földi László """biztonságpolitikai szakértő""" is, aki Angela Merkelt tisztelte meg férfivéleményével, miszerint a világ egyik legbefolyásosabb embere inkább mondjon le, nőként úgysem nem nyerhet háborút, és hiányolta tőle az „érzelmektől mentes, kristálytiszta logikájú válaszokat”.

A média kategória ennél jóval színesebb lett

Az év erősen zárult és indult a Maksa híradós balhéval, de ez még semmi sem volt, a TV2 az Éden Hotellel nem tudott hibázni.

Hogy miért nem ismeri föl egy teljes tévés szerkesztői csapat a szexuális zaklatást és a szemük előtt zajló nemi erőszak kísérletet, és hogyan ússza meg végül a csatorna az ügyet, hetekig követhettük idén a sajtóban.

Ez a teljesítmény kétségkívül behúzza az abszolút első helyet.

Half-ism és dödökézés

Az interjúztatók között megosztott második díjat érdemelt nálunk a Sinéad O'Connort faggató újságíró, aki azt tudakolta az énekesnőtől, hogy tényleg azt gondolja-e, hogy a férfiak és a nők között egyszer egyenjogúság lehet, és hogy Magyarországon miért szép hagyomány a nemek közötti egyenlőtlenség, briliáns érvelésebe csomagolta:

"...itt például eleve a házasságban a nőket úgy hívjuk, hogy feleség, you know fele-ség, like half-ism"

Az év női csillaga Hadas Kriszta lett, aki az év WTF dödökézős interjújával lopta be magát szívünkbe.

Hadas tapasztalt újságíró, ám ennek ellenére Dobrev Klárával készült beszélgetésében nemcsak Dobrevet sikerült megszégyeníteni, de egy füst alatt Gyurcsány Ferencet, és minden apát is sikerült ügyefogyott balfékeknek beállítania, akiknek semmi keresnivalójuk egy csecsemő mellett, nem úgy mint az anyáknak, akiknek viszont otthon a helyük.

A nőket tartsa csak el a férjük!

A feminizmus megértésével kevés kivétellel hagyományosan hadilábon álló mandineres sztárról, Stumpf Andrásról sem feledkeztünk meg. Teljesen megérdemelten kapta meg a Tesztoszteron Magazin lapjaira kívánkozó Príma Primissima díjat, amellyel idén kizárólag férfi újságírókat sikerült kitüntetni. A Junior kategóriában is.

Sumpf Sándor Máriától, a fekete ruhás nővérként híressé vált ápolónőtől szinte kivételes módon nem a melegházasságról alkotott véleményét tudakolta, ám kiderült, hogy teljesen értetlenül áll a jelenséggel szemben, hogy az ápolók (akik jellemzően nők) megalázóan szar fizetésért dolgoznak három műszakban, hisz egy nőnek úgysem számít, hogy mennyi a keresete, ha férjnél van, a probléma nem létezhet, hiszen a kenyérkereset a férje dolga. Szép volt András!

Szexista jó reggelt kívánunk!

Különdíjunkat idén is kiérdemelték a reggeli rádiósok. Talán a kialvatlanság teszi, jobb lenne pihenni, fiúk. A tavalyi megerőszakolós poénok után Szőke, vagy megütnéd? kérdésfeltevéssel Bochkor Gábor ment nagyot a Music Fm műsorában, majd októberben egy beszámolónak köszönhetően azt is megtudhattuk tőlük, miért alkalmatlanok a nők reggeli rádiós műsorok vezetésére. Csak a baj van velük, nem értik a tréfát, nem veszik a lapot, még a nők is utálják őket hallgatni.

Vastapsot nekik!


<br>

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.