Milyen hely igazából Habony Árpád ibizai kéjbarlangja?

ÉLET
2015 december 08., 19:06

Az Ibiza legközepén, a kikötőben található, többszintes Heart egyszerre streetfood-terasz, diszkó, bár, varieté és molekuláris étterem, de nem mindig minden egyszerre. A zűrzavarban F., az ismert budapesti aranyifjú segített nekünk eligazodni, hogy megértsük, mit szeret ezen Habony Árpád, Orbán Viktor legfőbb bizalmasa.

photo_camera fotó: Heart facebook

A Ferrán Adriá katalán sztárséf és a Cirque du Soleil által közösen indított Heart alapvetően három funkcióra tagozódik: van az emeleti streetfood-terasz, illetve a földszinti, Supper néven futó étterem-varieté, ami éjjel klubbá alakul át, ahol evés-ivás-nézelődés után csapatni és veretni is lehet. A teraszon 80, az étteremben 150 euró a mindenképp kifizetendő minimálfogyasztás, de mint azonnal kiderül, ez csak elméleti korlát, hiszen mindenki túllépi.

photo_camera

"A menü ára 600 EUR / 2 fő, ha nem iszol Crystal-t és Chateau Mouton-t. Ha igen, akkor végtelen" - vezette fel a lehetőségeket F. De ha valaki ilyen helyre megy, miért ne inna Crystalt vagy Ch. Moutont? Nem is kellett csalódnom F.-ben:

"Mi fönt ettünk a Street Food-teraszon, ott megúsztuk 80-ból a menüt, de piával együtt így is 200 felett voltunk fejenként" - árazta be playboyunk a lazábbik vacsoraopciót. Na de mégis, mit ettek? "Mi ezt az álkézműves, streetfoodnak nevezett tapas-buziságokat ettük. Korlátlan fogyasztás volt 80 euróért, de lent sokfogásos menüt adnak."



De nem minden a koszt!

"Fent és lent is van külön show, a bejáratnál egy hatalmas Takashi Murakami-cucc, amit speciálisan oda tervezett a mester" - szólt a tájleírás. De mi a helyzet a hírességekkel? F. ezen a fronton nem volt elégedett, hogy hamar kiderüljön, annyira mégsem lehet rossz a helyzet, ha az ember kiönti a borát és kapásból az AC Milan elnökét találja el vele:

"Elég nagy pályázás, és nyilván rengeteg a híresség, de mi csak a Milan elnökét, Gallianit ismertük fel, akit véletlenül le is öntöttem borral, de nem haragudott, ő lökött meg."

Máris indulnál? Annyira nem kell elsietni:

"8-ra értünk oda, arra volt foglalás, de korai akkor odamenni, 10 körül indul az élet. A műsor a kajálás alatt van, és utána jön a diszkó. Valamivel éjfél utánig mennek a show-k, utána DJ és zenekar, de amikor mi voltunk, alig táncoltak, át is mentünk a Pachába."

De nem minden nap ilyen vékony az este:

"Brutál csajok voltak a pincérnők, én a bárpultnál álldogáló kurvákkal barátkoztam. A Soundot is megjárt Martinez Brothers az egyik rezidens, de volt ott Groove Armada is a nyáron, meg sok más lakossági sztár."



A híressé vált videón a hely irtó csicsásnak néz ki, ezért megkérdeztem, hogy élőben is olyan giccses-e.

"Élőben sokkal jobb, tényleg, nem viccelek, kifejezettten jól van berendezve. A legolcsóbb pezsgő 300 EUR, a hangcucc tökéletes. Az elhelyezkedése elképesztő, full panoráma az óvárosra. Az a koncepció, hogy étterem és klub egyben. Vacsora után átalakul kokainbarlanggá, de ez sok helyre igaz Ibizán."

A beszélgetést ezen a ponton abbahagyva elrohantam az ibizai kikötő felé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.