Fazekas Sándor: „A meghirdetett földek túlnyomó többsége érdemi árversenyt követően kerül eladásra”

mezőgazdaság
2015 december 10., 12:57
comments 65

A DK-s Vadai Ágnes arról kérdezte Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert, hogy uniós tagállami állampolgárok is vehetnek-e magyar földet a földárveréseken.

Fazekas a kérdésre írásbeli választ adott, amiben mintha elszólta volna magát, ugyanis a válasz utolsó bekezdése így szól:

„Az árverések eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy az ellenzéki riogatások és a folyamatos indokolatlan pánikkeltés ellenére a magyar gazdák részéről igenis valós igény mutatkozik az állami földek megvásárlása iránt, és a meghirdetett földek túlnyomó többsége érdemi árversenyt követően kerül eladásra a nyilvános árveréseken.

Hogy Fazekas mire célzott az utolsó résszel (amit kiemeltem), nem világos, de emlékeztetőül itt van két cikkünk a földárverések témájában:

  1. Ahogy Fazekas Sándor rokona elvitte az állami földet az árverésen, azt színművészeti iskolákban kellene tanítani
  2. Hiába a bírósági eljárás, elárverezte a kishantosi földeket a magyar állam

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.