Putyin atomfegyverrel fenyegette meg az ISIS-t

Terrorizmus
2015 december 10., 07:13
comments 462

Miután Oroszország egy tengeralattjáróból állítólag először lőtt rakétákat Szíriára, az orosz elnök azt mondta, hogy reméli, nem kell atomfegyvereket bevetniük a terroristák ellen.

Szergej Sojgu védelmi minisztere szerint TU-22-es bombázók is részt vettek a támadásban, és jelentős károkat okoztak egy fegyverraktárban, egy gyárban és egy olajlétesítménynél. Mint mondta, két fő célpontot találtak el Rakkában, ami gyakorlatilag az ISIS fővárosa. Sojgu elmondta, hogy Oroszország a támadás előtt értesítette Izraelt és az Egyesült Államokat.

Putyin ezután mondta azt, hogy a Kalibr típusú rakétákat, amiket kilőttek, (vagy a Kh-101-eseket) nukleáris robbanófejekkel is felszerelhetnék, de reméli, erre sosem lesz szükség. Szergej Lavrov külügyminiszter korábban azt mondta, természetesen nem kerülhet sor atomfegyver bevetésére, és hogy az elnök is határozottan leszögezte már ezt. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.