Jelentkezett egy cég, hogy az övé a 3 Boeing, amik több mint egy éve állnak gazdátlanul Kuala Lumpur repterén

A malajziai főváros, Kuala Lumpur nemzetközi repterének üzemeltetője napok óta egész oldalas hirdetéseket jelentet meg egy csomó újságban. Azt szeretnék elérni, hogy valaki végre vigye el azt a 3 Boeing 747-est, ami már több mint egy éve áll gazdátlanul a reptéren. A reptérüzemeltető figyelmeztetése szerint, ha a jogos tulajdonos nem jelenik meg, és igazolja megfelelően a tulajdonjogát a gépek felett,

a repülőket december 21-én elárverezik vagy bezúzzák.

Most azonban jelentkezett a malajziai médiában egy helyi teherszállító cég, a Swift Air Cargo, és azt állítják, hogy ők a repülők tulajdonosai. Szerintük a gépeket nem hagyták ott, azok csak egyszerűen a reptéren állnak, míg a Swift Air Cargo vezetősége folyamatosan tárgyal a reptér üzemeltetőjével.

A cég szerint a Swift Air Cargo már többféle dokumentummal is igazolta, hogy a három repülő az ő tulajdonuk, de a reptérüzemeltetőnek ez nem volt elég.

A fenntartó továbbra is nyomatja a repülőkről szóló hirdetéseit, és azt mondják, hogy több lehetséges tulajdonost is felderítettek, de nagyon nehéz elérni őket.

A Swift Air Cargo vezetője szerint viszont az ő cége idén júniusban vásárolta meg a repülőket. Erről vannak érvényes papírjai is. Az adásvétel pillanatában tehát a repülők már a reptéren álltak.

Csak annyi a gond, hogy a reptér üzemeltetői nem engedik a Swift Air Cargo képviselőjét a gépekhez, amíg nincs regisztrálva hivatalosan is a cég tulajdonjoga. Ehhez a regisztrációhoz viszont ellenőrizni kellene a gépek állapotát, ami viszont nem lehetséges, hiszen nem engedik a cég képviselőit a járművek közelébe. (Telegraph)

(A címlapi képen Kuala Lumpur nemzetközi reptere látható, a kép a Wikipédiáról van.)