Elrabolták Kadhafi fiát Libanonban

2015 december 11., péntek 21:07
45

A megbuktatott és meggyilkolt líbiai diktátor fiát, Hannibalt ismeretlen fegyveresek vitték el, nem tudni hová. A 40 éves Hannibal Kadhafi bukása után, 2012-ben Ománban kapott menedéket anyjával és testvérével együtt. Eddig úgy volt, hogy házi őrizetben tartják a családot.

Nem tudni, hogy Kadhafi mennyi ideje volt Libanonban. Az egyik libanoni tévécsattorna szerint Hannibal elrablása összefüggésben lehet Músza al-Szadr libanoni síita vallási vezető 1978-as eltűnésével. Músza al-Szadr 37 éve Líbiában tűnt el, és bár Kadhafi tagadta, hogy köze lenne a dologhoz, sokat azt gyanították, hogy a diktátor állt a háttérben.

Az AP pont ebből következtet arra, hogy Kadhafit egy síita milícia rabolta el, hogy több információt szerezzenek al-Szadr eltűnéséről. Az 1975-ben született ifjabb Kadhafiról egy videofelvételt vetített le a libanoni al-Dzsadíd televíziócsatorna, ebben Hannibal szakállasan, látszólag véraláfutásos szemekkel jelent meg. Azt kérte, hogy ha valakinek vannak információi az imámról, akkor jelentkezzen.

A Kadhafi család tagjai régóta nem kívánatos személyek Libanonban, különösen az imám eltűnéséért a Kadhafi-rezsimet okoló síita közösség nem látja őket szívesen, bár Hannibal felesége libanoni. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt