Most éppen gyilkossággal vádolják Mihail Hodorkovszkijt

külföld
2015 december 11., 11:18
comments 20

Két gyilkosság miatt is vádat emelt az orosz szövetségi nyomozó bizottság Mihail Hodorkovszkij ellen. Az egykori olajmágnás tíz év után, két éve szabadult börtönéből, miután Vlagyimir Putyin "megkegyelmezett" neki, vagyis elengedett pár hónapot börtönbüntetéséből.

Hodorkovszkij, akinek a fő bűne az, hogy veszélyessé vált Putyinra, szabadulása után jó érzékkel elhagyta az országot, Svájcba költözött. Onnan pedig most se utazott haza, hogy a helyszínen, a moszkvai bíróságon halgassa meg a vádemelést és várja a letartóztatását, ezért valószínűleg Oroszország elfogató parancsot ad majd ki ellene.

Hodorkovszkijt most azzal vádolják, hogy ő rendelt meg két gyilkosságot még a múlt században:

az orosz nyomozók szerint a szibériai Nyeftyejuganszk polgármesterét ölette meg 1998-ban, illetve ő rendelte meg a merényletet az East Petroleum Handelsgas GmbH ügyvezetője, Jevgenyij Ribin ellen 1999-ben. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.