Mesterséges intelligencia kutatóközpontot alapított Vasember és néhány sztárbefektető barátja

tech
2015 december 12., 15:36

Elon Musk, Peter Thiel és Reid Hoffman – három Szilícium-völgy-szerte körülrajongott techbefektető – legalább egymilliárd dolláros tőkével alapítottak egy kutatóintézetet, ami az "emberek számára kedvező" digitális intellgencia témájában fogja majd mélyíteni az emberiség tudását.

A valós életbeli Vasemberként is emlegetett Musk a Tesla Motorról, Hoffman pedig a LinkedIn-ről ismert, Thiel pedig a PayPal alapításáról és a Facebook első befektetőjeként lett híres. De nem csak ők állnak a projekt mögött, támogató az Amazon Web Service és több más kisebb techcég is. A kutatásvezetőt, Ilya Sutskevert a Google-től hozták.

A kutatóközpont neve OpenAI lesz, ez pedig a honlapjuk. Főleg az önvezető autók és az orvosdiagnoszitikai robotok lesznek a kutatás remélt felhasználási területei, de általánosságban az a céljuk, hogy olyan programokat írjanak, amelyek idővel meg tudjanak oldani olyan intellektuális feladatokat, mint az emberi elme.

photo_camera

(New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.