Fingóhangot kürtölő ellentüntetők várták az egyetem területén szabad fegyverhordásért küzdő tüntetőket Austinban

külföld
2015 december 13., 20:48

Írtunk mi is arról, hogy miután több tömeges mészárlás is volt az utóbbi hónapokban az Egyesült Államokban és ezért a fegyvertartási szabályok további szigorítása várható, a fegyvertartás teljes szabadságáért küzdő texasi csoport tagjai egy kamu egyetemi mészárlást adtak elő az austini egyetem területén. 

Ezzel arra akarták felhívni a figyelmet, hogy ha az egyetem területe fegyver nélküli terület, akkor ha oda bemegy egy lövöldöző, akkor senki nem tudja megvédeni magát. Szerintük az lenne az ideális, ha mindenkinél lehetne fegyver: épp ezért szlogenjök az "Egy felfegyverzett társadalom udvarias társadalom" mondat. 

Vasárnap meg is volt a tüntetésük, de a médiavisszhangot elhappolták előlük, mert mintegy száz ellentüntető finghangot kiadó eszközökkel állta körbe a rendezvényt és folyamatosan finghangot kevertek az események alá. A tömeges fingó tüntetésük szerintük arról szólt, hogy a félelem helyett egy kis humort választottak inkább. Mivel a félelem és a félelemkeltés nem lehet megoldás a problémákra, mondták még el. (Time)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.