Keményen alávág a kormány Tarlós főpolgármesternek

Budapest
2015 december 14., 20:27

Egy napot adott a parlamentnek a kormány legújabb adóügyi törvénymódosításai elfogadására. "Az egyes törvényeknek a gazdasági növekedéssel összefüggésben történő módosításáról" című törvényjavaslatot hétfőn terjesztették be, és kedden már meg is szavazhatja azt a kormánytöbbség.

A csomag legjelentősebb módosítása, hogy az új előírások szerint a Fővárosi Önkormányzatnak a helyi adók bevételeiből kéne fedeznie a közösségi közlekedés működését. Magyarán

vége az eddigi gyakorlatnak, hogy a fővárosnak a városháza működésére, színházakra, városarculati cégre, stb mindig volt elég pénze, és amit nem fedeztek a helyi adók, az a tömegközlekedésben jelent meg hiányként.

A fővárosnak évente több mint százmilliárd forint bevétele van iparűzési adóból, a javaslat szerint ezentúl ezt a tömegközlekedésre kell fordítania.

Persze amellett se menjünk el szó nélkül, hogy a kormány

ismét nem hagyott semennyi gondolkodási időt a parlamentnek,

vagyis például a NAV kormány alá rendeléséhez hasonlóan most is kevesebb, mint 24 órát hagyott a képviselőknek a javaslat be- és elfogadására. (Via Napi.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.