A segélyszervezetek hálózatait is megbénítják az orosz légicsapások Szíriában

külföld
2015 december 15., 05:01
comments 131

A nemzetközi segélyszervezetek elmélyülő humanitárius krízisre figyelmeztetnek Szíria északi részén, ahol az orosz légierő egyre intenzívebb légicsapásai a segélyútvonalakat is megbénítják. A bombázásokban emellett olyan fontos intézmények is nagy károkat szenvedtek, mint a kórházak vagy az élelmezésben kiemelt szerepű pékségek.

A segélyszervezetek szerint a légicsapásokban sok civil is meghalt vagy megsérült.

Az orosz légicsapások azóta váltak sokkal intenzívebbé, miután a török légierő lelőtt egy orosz gépet, amiért az néhány másodpercre engedély nélkül török légtérbe lépett. A törökök azért haragudtak az oroszokra, amiért azok a törökökhöz kötődő etnikai csoportokat is bombáztak, mivel ezek a csoportok is Aszad, szíriai elnök ellen harcolnak.

Az orosz bombázó kilövése után az orosz légierő még inkább kiéli magát a szíriai-török határ mentén élő türk népeken.

Megsemmisítettek olyan határátkelőket és autópályákat is, amik a segélyek célba juttatása szempontjából kiemelt jelentőségűek voltak. Ennek hatására több segélyszervezet is arra kényszerült, hogy szüneteltesse a Törökországból Szíriába irányuló segélyakcióit. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.