A segélyszervezetek hálózatait is megbénítják az orosz légicsapások Szíriában

A nemzetközi segélyszervezetek elmélyülő humanitárius krízisre figyelmeztetnek Szíria északi részén, ahol az orosz légierő egyre intenzívebb légicsapásai a segélyútvonalakat is megbénítják. A bombázásokban emellett olyan fontos intézmények is nagy károkat szenvedtek, mint a kórházak vagy az élelmezésben kiemelt szerepű pékségek.

A segélyszervezetek szerint a légicsapásokban sok civil is meghalt vagy megsérült.

Az orosz légicsapások azóta váltak sokkal intenzívebbé, miután a török légierő lelőtt egy orosz gépet, amiért az néhány másodpercre engedély nélkül török légtérbe lépett. A törökök azért haragudtak az oroszokra, amiért azok a törökökhöz kötődő etnikai csoportokat is bombáztak, mivel ezek a csoportok is Aszad, szíriai elnök ellen harcolnak.

Az orosz bombázó kilövése után az orosz légierő még inkább kiéli magát a szíriai-török határ mentén élő türk népeken.

Megsemmisítettek olyan határátkelőket és autópályákat is, amik a segélyek célba juttatása szempontjából kiemelt jelentőségűek voltak. Ennek hatására több segélyszervezet is arra kényszerült, hogy szüneteltesse a Törökországból Szíriába irányuló segélyakcióit. (Washington Post)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.