A segélyszervezetek hálózatait is megbénítják az orosz légicsapások Szíriában

külföld
2015 december 15., 5:01
comments 131

A nemzetközi segélyszervezetek elmélyülő humanitárius krízisre figyelmeztetnek Szíria északi részén, ahol az orosz légierő egyre intenzívebb légicsapásai a segélyútvonalakat is megbénítják. A bombázásokban emellett olyan fontos intézmények is nagy károkat szenvedtek, mint a kórházak vagy az élelmezésben kiemelt szerepű pékségek.

A segélyszervezetek szerint a légicsapásokban sok civil is meghalt vagy megsérült.

Az orosz légicsapások azóta váltak sokkal intenzívebbé, miután a török légierő lelőtt egy orosz gépet, amiért az néhány másodpercre engedély nélkül török légtérbe lépett. A törökök azért haragudtak az oroszokra, amiért azok a törökökhöz kötődő etnikai csoportokat is bombáztak, mivel ezek a csoportok is Aszad, szíriai elnök ellen harcolnak.

Az orosz bombázó kilövése után az orosz légierő még inkább kiéli magát a szíriai-török határ mentén élő türk népeken.

Megsemmisítettek olyan határátkelőket és autópályákat is, amik a segélyek célba juttatása szempontjából kiemelt jelentőségűek voltak. Ennek hatására több segélyszervezet is arra kényszerült, hogy szüneteltesse a Törökországból Szíriába irányuló segélyakcióit. (Washington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt