Gyorsreagálású határvédelmi erőt hozna létre az EU

migráció
2015 december 15., 19:52
comments 248

Kedden benyújtotta az Európai Bizottság a javaslatát az állandó uniós határőrizeti szerv felállítására, aminek akkor is joga lenne átvenni egy uniós külső határ őrzését, ha azzal valamelyik tagállam nem ért egyet. A tervet Frans Timmermans, a bizottság első alelnöke ismertette a strasbourgi plenáris ülésen. A javaslat szerint a Frontexet 2020-ra 1000 fősre növelnék, és létrehoznának egy gyorsreagálású erőt 1500 fővel, ami napok alatt mozgósítható és bevethető lenne. 

photo_camera

A megújuló Frontex költségvetését megháromszoroznák, így az a mostani 114 millió euróról 322 millióra nőne. Az Európai Bizottság a schengeni szabályokon is módosítana: a jövőben mindenkit, az uniós állampolgárokat is ellenőriznék a külső határokon. (MTI/Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.