Titkos laboratóriumot nyitott az Apple Tajvanon

gazdaság
2015 december 15., 04:45
comments 10

A Tajvan északi részén lévő Lungtan város ipari parkjának szélén vett egy gyárépületet az Apple. Az épületen kívülről semmi nem jelzi, hogy az az Apple tulajdona lenne, viszont a Bloomberg szerint a tajvani cégnyilvántartásba már be van jegyezve a cég címeként.

A Bloomberg riporterének sem az épület portása, sem a gyár őrei nem akarták elárulni a nevüket, és a gyárról sem akartak beszélni, ráadásul arra sem voltak hajlandóak, hogy az érdeklődő riportert összekapcsolják az üzem valamelyik vezetőjével.

A riporternek végül névtelenül nyilatkozott néhány illetékes, akik azt mondták, hogy a gyár valóban az Apple tulajdona, és egy laboratórium működik belül, ahol főleg helyi mérnökök kísérleteznek újfajta képernyők kifejlesztésén.

Az Apple Tajvanon toborzott korábban a területen jártas mérnököket. A képernyőfejlesztés rá is fér a cégre, eddig ugyanis rengeteget profitáltak abból, hogy termékeik újabb verziói mindig vékonyabbak és energiahatékonyabbak voltak a régebbieknél. Ebben a két dologban pedig döntő szerepe van a képernyőknek, és képernyőtechnológia terén az Apple még mindig erősen függ más gyártók, a Samsung, az LG vagy a Sharp fejlesztéseitől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.