Egy kiló kokainnal a gyomrában kapták el Ferihegyen a nigériai drogfutárt

2015 december 16., szerda 7:35
106

A Fővárosi Főügyészség különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása miatt vádat emelt a Fővárosi Törvényszéken egy nigériai születésű, 41 éves, XV. kerületi lakos ellen.

A vádlott még 2014.szeptemberében 4000 euró futártarifa ellenében – egy alkalmi ismerős holland, suriname-i származású megbízójától – összesen 101 darab lenyelt kokain kapszulának az országba beszállítását vállalta.

Fotó: Wikipedia / DEA

A futár egy fapados légitársaság esti Eindhoven-Budapest járatán utazott gyomrában a nettó 1 kg kokainnal.

A feladata az volt, hogy a holland megbízó magyarországi rokonának juttassa el a kábítószert, aki majd mobilon hívni fogja őt, ha Budapestre érkezett.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a NAV 2. számú Repülőtéri Igazgatósága tisztviselői a férfit tételes rendészeti ellenőrzés alá vonták és a CT-vizsgálat alapján a gyomrában megtalálták a kokaint.

Az intézkedés után a férfit őrizetbe is vették, majd előzetes letartóztatásba került.

A hasonló bűncselekmény miatt Magyarországon már végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt nigériai állampolgár akár 15 év börtönt is kaphat, az ügyészség vádiratában a kiutasítását is indítványozta.

A témával sokat foglalkozott a Drogfutár című sorozatunk, ami egy limai börtönben raboskodó magyar kábítószercsempész történetét mesélte el.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt