Ennél kevésbé meggyőzően még senki sem beszélt a kitiltási ügyről

2015 december 19., szombat 8:19
196

Bizonyos dolgokkal nem foglalkozom. (...) ha én teljesen ártatlan vagyok, miért foglalkozzak vele?

Ezt sikerült előadnia Heim Péternek, a Századvég Gazdaságkutató volt vezérigazgatójának, amikor az ATV-ben telefonon a kitiltási botrányról kérdezték. Heim volt az egyik, akiről feltételezték, hogy nem utazhat az Egyesült Államokba, és most tényleg arról beszélt, hogy mikor az ezzel kapcsolatos híreket olvasta egy évvel ezelőtt, akkor teljesen hidegen hagyta a dolog, nem foglalkozott vele. Meg azóta sem, nem akart az Egyesült Államokba utazni, szóval minek is.

Életszerűen hangzik.

Heim neve tegnap, az ügyészségi sajtótájékoztatón került elő, ahol Ibolya Tibor fővárosi főügyész "véletlenül" mondta ki a volt századvéges főnök nevét. Az egész ügyészségi sztori ellentmondásaitól itt írtunk részletesen.

A lényeg nagyjából az, hogy az ügyészség szerint egy magyar férfi megkereste a Bunge nevű amerikai, étolajjal foglalkozó cég magyarországi leányvállalatát, és azt mondta nekik, hogy a Századvég (és Heim) segítségével mindenféle előnyt el tud érni a vállalat érdekében a kormánynál, ezért pedig sok pénzt kér cserébe. A cég erről szólt a NAV-nak és az amerikai követségnek, és ebből indult a kitiltási botárny.

Az ügyészség szerint viszont a férfi csaló volt, semmi köze nem volt se a Századvéghez, se a kormányhoz, teljesen saját szakállára akart kiszedni pénzt az amerikai cégtől, nem is tudott volna elintézni nekik semmit.

A tegnapi sajtótájékoztatón csak T. V.-ként említették a férfit, de azóta a hvg megírta, hogy egy Tábor Viktor nevű férfiről lehet szó. Ő egyébként résztulajdonos a CBA egyik központi cégében. Tábor a hvg-nek azt mondta, hogy nem tud róla, hogy gyanúsított lenne.

Heim egyébként azt is elmondta, hogy  őt 4 héttel ezelőtt meghallgatta az ügyészség tanúként, és soha nem is hallott Tábor Viktorról, nincs vele kapcsolata, ahogy az amerikai étolajos céggel sem.

A teljes videót itt tudják megnézni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt