CBA-résztulajdonos és közbeszerzési sorozatnyertes lehetett az ügyészség kitiltási ügyes lobbistája

2015 december 18., péntek 16:05
101

Tábor Viktorra, az ANT (Advanced Network Technologies) Kft. tulajdonosára és ügyvezetőjére illik az ügyészség leírása arról a férfiról, akire az ügyészség ma utalt – írja a hvg.hu. Ibolya Tibor egy T. V. monogrammú, információs technológiával és biztonsági szolgáltatásokkal foglalkozó, negyvenes budapesti férfiról beszélt, aki állítólagos Századvéges kapcsolatait mozgósította volna, hogy a Bunge nevű amerikai cégnek elintézzen egy étolajáfa-csökkentést, mindössze kétmilliárd forintért.

Amikor a hvg elérte Tábort, azt mondta, hogy nem látta még az ügyész bejelentéséről tudósító cikkeket, és nem tud róla, hogy vádlott lenne, de kért kis időt a reagálásra. Aztán eltűnt, és nem reagált.

Az ANT árbevétele tavaly meghaladta az egymilliárd forintot, referenciái között van a NAV is. És a dicstelenül megbukott Széchenyi Bank, ahol olyan jó volt az információs technológia, hogy Excelben folyt a könyvelés.Nyertek nagy értékű, milliárdos közbeszerzéseket is, többek között a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalnál, a Készenléti Rendőrségnél, a Debreceni Egyetemen, a Nyugat-magyarországi Egyetemen, a Nemzeti Infokommunikációs Zrt.-nél, az ÁNTSZ-nél, az Országos Mentőszolgálatnál, a Magyar Postánál, és például a Budapesti Közlekedési Központnál is.

Tábor egyébként résztulajdonosa a CBA Kereskedelmi Kft.-nek is 2012 óta, igaz, a tulajdoni hányada nem túl nagy, mindössze 0,02 százalék. Ez utóbbi a kiskereskedelmi lánc központi cégének reakciójából derült ki.

(hvg)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt